Jump to content

Naplata materijalne i neimovinske štete


Gerry

Preporučene objave

Pozdrav,

sin (star godinu i 8 mj.)  i ja smo doživjeli prometnu nesreću jer nam je oduzeta prednost. Gospodin se zabio točno u zadnji dio auta gdje je sjedio moj sin. Nakon provedenoga očevida (utvrđeno je da je gdin. potpuno kriv), dolaska hitne pomoći koja je pregledala maloga (nije imao ozljede) i mene (koja toga dana nisam osjećala bolove, no idućeg dana ujutro dobila sam dijagnozu trzajne ozljede vrata/mirovanja i bolovanja na kojemu sam i dalje) te proglašenja totalne štete našeg auta i mizerne odštete, zanima me sljedeće: 

1. koja su moja prava kao oštećene strane među ostalim uvažavajući činjenicu da je u autu bio moj sin koji samo pukom srećom nije nastradao? Dakle, uz trzajnu ozljedu vrata i prisutstvo djeteta u autu?

2. može li za privatnu tužbu biti problem što sam otišla na hitnu idućega dana ujutro, oko 25 sati nakon nesreće?

3. u trenutku nesreće, bila sam na putu prema poslu, no sina sam prije toga vozila na čuvanje - mogu li zatražiti bolovanje na temelju ozljede na radu iako sam u tom trenutku bila u drugom smjeru od smjera posla? Na stranici Hzzoa piše da se takva ozljeda mora prijaviti najkasnije 8 dana nakon nesreće - provodi li se u praksi takva odredba ili mogu zatražiti tu mogućnost 2 tjedna nakon nesreće?

Najljepše zahvaljujem na odgovoru.

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Spitfire je promijenio naziv u Naplata materijalne i neimovinske štete

I to ćemo dobiti, no uključuje li ta odšteta i pravičnu neimovinsku štetu? Što se tiče automobila, procijenili su ga na sramotnu cifru kojom mogu kupiti dobar bicikl. Nažalost, ne očekujem od osiguranja pošten pristup, zato me zanima što još mogu učiniti.. Hvala vam na odgovoru..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Reći će Vam bolje pravnici koji imaju iskustva s naknadama štete iz prometnih nezgoda, ali neka osiguranja odbijaju trzajne ozljede, jer smatraju da se ne radi o tjelesnoj ozljedi u sudsko-medicinskom smislu, neka dodjeljuju odštete u iznosu od 5.000-10.000,00 kn. Sad se jesu udvostručili iznosi naknada šteta po kriterijima VSRH, ali s obzirom na navedeno još uvijek ne postoji sudska praksa koja bi rekla koja je s obzirom na to udvostručenje primjerena naknada. Dakle, trzajne ozljede su u praksi dvojbene.  Činjenica da je u autu bilo dijete, ako dijete nije ozlijeđeno, za osiguravajuće društvo ne predstavlja niti otegotnu, a niti olakotnu okolnost.

Razmak od 25 sati nije značajan ako postoji medicinska dokumentacija koja potkrepljuje ozljede, isprave su relevantne.

Prijavu ozljede na radu morate napraviti u suradnji s poslodavcem, pa s njim iskomunicirajte taj dio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija