Jump to content

Problem sa prvim susjedom


mspeljko

Preporučene objave

Poštovani,

nedavno sam dobila rješenje od građevinske inspekcije, a koje mi, moram priznati nije nikako jasno. Napisala sam im prijavu prije godinu dana, ali nikakvog odgovora sve do nedavno, dok se nisam obratila državnom inspektoratu, pa su slijedom toga angažirali čovjeka koji je nedavno došao u inspekciju i izdao rješenje, nedugo poslije toga ( gdje navodi da građevinska inspekcija nema potrebe intervenirati), što mi nikako nije jasno ????

Dakle, moj prvi susjed graniči sa zidom svoje kuće i mojom međom svega pola metra, a na zidu je izbio i fasadni dimnjak i odvod nape, prozore,  te uperio direkt prema mojoj terasi i mom stanu, koji je svega par metara udaljen. Kad nešto kuhaju ili kad se kupaju ne smijem ni slučajno biti vani, jer se od smrada ne može izdržati. U bivšoj državi znam da je bila inspekcija koja takve radove nije dozvoljavala. Moj odvod za napu je okrenut prema javnoj površini, tj.cesti i udaljen je cca 3m,  a fasadni dimnjak mi je na krovu i nesmeta nikome (osim prirodi), Susjed je i inače problematičan, potkopao je moju škarpu (koju sam također pokazala inspektoru) i navukao plastične ploče, da bi produžio svoju parcelu, a ujedno mene onemogućio da prođem oko kuće tj. škarpe. Na tom uskom dijelu od pola metra i po tim plastičnim pločama pušta svog psa, tamo i mokri i obavlja veliku nuždu. Između ostalog nazidao je i zid na mojoj škarpi, pa kad smo išli ograđivat parcelukod njega je izazvalo bjes, jer je na toj škarpi naumio i dalje graditi.

Ne znam u ovoj zemlji, kome se obratiti i tražiti da se nešto ispravi, od institucija izgeda nikakve pomoći, jer očito postoji zakon samo za neke.

U prilogu Vam šaljem slike spornih djelova, i postavljam pitanje dali je takva izvedba građevinski opravdana ( po meni nikako ne). Prva slika je ćošak moje škarpe, koju potkopava, zemlju do mene je uzurpirao i koristi za odlaganje otpada ( tu mu također već dugo nitko ništa ne može ????

003.JPG

005.JPG

013.jpg

014.jpg

015.jpg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija