Jump to content

pravo na rad preko studentskog servisa


lussia

Preporučene objave

Pozdrav! Naime naišla sam na problem vezano za ostvarivanje prava rada preko studentskog servisa, na sc-u me upućuju da zovem ministarstvo, a ono mi ne odgovara na e-mail niti na pozive.
Nalazim se u situaciji da sam 22.07. upisala drugi preddiplomski studij kao izvanredni student (stručni studij računovodstva i financija Split, Kopilica). Jedan preddiplomski studij sam već završila u roku kao redovni student, prije 2 godine (Zdravstveno veleučilište Zagreb). Sada imam 23 godine i po drugi put upisujem 1. godinu preddiplomskog studija, što po zakonu o radu ne predstavlja problem za ostvarivanje prava na studentski rad.
Kada čitam zakon, ne nailazim na nijednu prepreku za ostvarivanje prava rada preko sc-a, koja se po zakonu ostvaruju od dana upisa na studij.
No kada sam došla na student servis, rekli su mi da u sustavu ne piše da su mi ostvarena studentska prava i da mi iksica nije aktivna pa mi ne mogu omogućiti upis.
S e-građanina sam preuzela potvrdu o statusu studenta (jer je referada fakulteta na godišnjem), što znači da sam u ministarstvu obrazovanja upisana kao student.
Nije mi jasno gdje je nastao problem i nitko me ne može uputiti kako ga riješiti, stoga molim savjet. :/
U nastavku ću citirati spomenute članke iz zakona o obavljanju studentskih poslova...
 

ps. Smatram da je problem u ISVU ili ISSP sustavu po kojima još nemam prava studenta i pretpostavljam da će se ona ostvariti od početka akademske godine. Ali, pravo rada na sc imamo od upisa na studij, koji je u mom slučaju već obavljen, stoga želim početi raditi odmah, a ne tek za koji mjesec.

 

Citiraj

 

Uvjeti za obavljanje studentskoga posla

Članak 10.

(1) Student može sklopiti ugovor za obavljanje studentskoga posla (u daljnjem tekstu: ugovor) za vrijeme studiranja od dana upisa na visoko učilište.

(2) Pravo na sklapanje ugovora ne može biti duže od dvostrukog vremena trajanja studija na prvoj i drugoj razini.

(3) Posrednik može posredovati za studenta upisanog u tekuću akademsku godinu koji je u prethodnoj akademskoj godini ostvario najmanje 1 ECTS bod.

(4) Uvjet iz stavka 3. ovoga članka ne primjenjuje se na studenta koji upisuje prvu godinu studija i studenta koji je u prethodnoj akademskoj godini imao opravdan prekid studija.

(5) Posrednik ne može posredovati za studenta koji je dva puta promijenio studijski program i treći puta upisuje prvu godinu iste razine.

(6) Status studenta koji studira na visokom učilištu u Republici Hrvatskoj dokazuje se uvidom u elektroničke evidencije podataka o studentima u Informacijskom sustavu visokih učilišta (ISVU) i Informacijskom sustavu studentskih prava (ISSP).

(7) Status studenta koji studira na visokom učilištu izvan Republike Hrvatske dokazuje se potvrdom matičnoga visokog učilišta na kojem studira.

(8) Status druge osobe dokazuje se javnom ispravom o završenom srednjoškolskom obrazovanju odnosno potvrdom visokog učilišta o završetku studija odnosno potvrdom o završetku studija matičnoga visokog učilišta na kojem je završio studij.

(9) Provjeru radnoga statusa studenta iz stavaka 6. i 7. ovoga članka i druge osobe iz stavka 8. ovoga članka obavlja posrednik uvidom u podatke nadležne službe za mirovinsko osiguranje.

(10) Student i druga osoba iz stavka 8. ovoga članka moraju biti nositelji prava iz obveznoga zdravstvenog osiguranja, što se dokazuje zdravstvenom iskaznicom ili preslikom prijave na obvezno zdravstveno osiguran

 

 

uređeno: od lussia
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav! Po meni, problem je u tome što ste izvanredni student, a ne redovni. Smatra se da imate posao ako upisujete izvanredni studij pa niste kandidat za studentske poslove. Ja nisam pravnik, ali mislim da je tako bilo i kad sam ja studirala. Probajte se pozabaviti s tom činjenicom i pregledati zakon ako vam nitko ne odgovori.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, lussia je napisao:

ps. Smatram da je problem u ISVU ili ISSP sustavu po kojima još nemam prava studenta i pretpostavljam da će se ona ostvariti od početka akademske godine. Ali, pravo rada na sc imamo od upisa na studij, koji je u mom slučaju već obavljen, stoga želim početi raditi odmah, a ne tek za koji mjesec.

Tada forsirajte SRCE da razriješi problem ili da Vam barem dade adekvatan odgovor.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija