Jump to content

Obiteljsko pravo


nadamaric

Preporučene objave

Dobar dan. 25.2.2020 sam zajedno sa odvjetnikom zbog nemogućnosti dogovora pred centrom sa suprugom pokrenula tužbu za prijevremeno uzdržavanje. Do danas nisam ništa dobila sa suda tj ja i sin pola godine živimo bez primanja i bez i kakvog papira i poziva sa suda. Suprug je u međuvremenu u zatvoru do siječnja 2021 radi nekih drugih stvari. Je li to normalno. Odvjetnik kaže da čekamo. A mi smo zbog obiteljskog nasilja uz dozvolu centra kod moje mame u Hercegovini i čekamo samo ne znam više ni šta ni koliko. Morali smo poći jer nas je svekrva i suprug izbacili iz kuće6i nismo imali gdje poći. Svaki savjet dobro došao. Hvala 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Šta bi trebalo značiti ako usvoji. 1.11 2019 su mene i sina izbacili iz kuće. Centar ništa ali ništa nije učinio kao ni policija niti itko u cijelom gradu. Sin i ja nismo imali gdje biti niti od čega živjeti i već skoro 7 mjeseci živimo kod moje mame u Hercegovini bez primanja. U tužbi za privremeno rješenje sam navela da je žurno jer je u pitanju i fizičko nasilje i svašta. I je li moguće da niko ne reagira. Gdje je tu zaštita prava djeteta o kojem svi bruje. Hvala 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 45 minuta, nadamaric je napisao:

Šta bi trebalo značiti ako usvoji.

Trebalo bi značiti da trebate dobiti sudsku odluku s kojom je potvrđen Vaš zahtjev, a ovo ovisi o načinu na koji ste postavili svoja potraživanja. Tek pravomoćna i ovršna sudska odluka može biti osnova za provedbu ovrhe, odnosno prisilne naplate ukoliko otac po njoj ne bude dobrovoljno postupio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Suprug ne radi godinama prije mene kriminalnih dosje, Al dobro ja sam kriva što sam se uputila u to. Uglavnom kad smo stupili u brak ja sam digla kredit i uložili sve a na ime svekrve. To je to na to nema prava a krefit ja moram vraćati, kojeg ne vraćam jer nisam u mogućnosti. 

Ma situacija užas😡😡😭😭

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 tjedna kasnije...
, Ruby_Danderfluff je napisao:

Ako je bivši suprug u zatvoru, nema imovine iz koje biste se mogli naplatiti, zar ne? Ne prima plaću, ne radi? Je li u mirovini, pa da se možete naplatiti iz mirovine?

Ne ništa imali smo apartman za turiste ali sve je na ime njegove mame kao i ostalo šta smo izgradili 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija