Jump to content

kako saznati imovinu pokojnog


alena1

Preporučene objave

Javni biljeznik je 2017 vodio ostavinsku raspravu iza pok strica i zadnji dan se pojavila neka gospodja sa oporukom iz 2014. Tu je nastao sok i kako nismo htjeli prihvatiti oporuku kao valjanu (stric  je bio psihicki bolesnik....) biljeznik je predmet poslao sudu koji nas upucuje na parnicu.

1. Kako da saznamo o koim nekretninama se uopce radi - da li je te podatke vec mozda pribavio javni biljeznik dok je vodio nas slucaj ili moramo sami pisati - ali kome - da li katastru - problem je sto je to Dalmatinska zagora u kojoj su navodno na jednoj njivi npr upisani brojni suvlasnici koji su davno umrli- veoma cudno i nesredejeno stanje u zemljiznim knjigama- ali imamo posjedovni list pok djeda,

2. Kako da saznamo vrijednost ostavine- da lakse odlucimo da li nam se uopce isplati placati sudske troskove godinama navodno jer je rijec o pobijanju sumnjive oporuke. Jucer mi je rodjak rekao da je pok stric u pijanom stanju cesto obecavao poklanjati svoju zemlju ljudima u selu....nepromisljeno i suludo....tako je naletio na gospodju koja mu je ocito diktirala oporuku, a on potpisao pa zatim zavrsio na Rabu na psihijatriji......imamo opseznu med dokumentaciju...

 

Hvala puno,

ocekujuci savjete, lijep pozdrav,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala Vam na savjetu

Pisala sam Javnom biljezniku, ali on kaze da je sve predao na Sud.

- Da li ce mi sud poslati dokumentaciju koju je dobio od biljeznika ako pismeno zamolim ?

- Da li mi katastar moze dati podatke o vlasnistvu pok osobe - u ovom slucaju majke mog strica- imam njen oib-jer se kod nje radi o naknadno pronadjenoj imovini prema svejdocima.... ?

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija