Jump to content

NIO obrazac ovrha


ljubicica1

Preporučene objave

Pozdrav svima!

Volio bi da mi netko objasni sljedeću situaciju.

Prosle godine u 9 mjesecu sam kompletno se riješio ovrha (B2 kapital i EOS Matrix).  Očevidnik je od tad prazan i danas su mi čak izdali potvrdu u FINi da nemam nikakvih dugovanja.

Nešto sam slučajno bio u HT- u saznao od njih da nešto visi nad mojim imenom. Uglavnom saznao sam da u NIO obrascu još uvijek navedene dvije ovrhe (jedna B2 kapital, jedna HT- prodano eosu). Zvao sam obje firme i potvrdile su mi da je sve riješeno...  Izdati će mi i potvrde. Čak je B2 poslao FINI još u 9/19 da je sve podmireno.

Što je to NIO obrazac i zašto se tamo još nešto vodi kad je sve placeno i riješeno?

Volio bi sve počistiti i na "papiru".

Puno hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vjerujem da nisu ažurirati podatke, jer su dugove ugovorom o cesijom ustupili trećim osobama, a one im nisu dostavile nove informacije. Jednostavno nemaju pravni interes u tome, pa ih nije briga. Ali svakako je poželjno urediti stvarno stanje, jer ukoliko bi ubuduće htjeli biti korisnik HT, stavka o nepodmirenom dugu (pa makar on bio i ustupljen) može biti zapreka za zasnivanje ugovorne obveze.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam jos jednu nedoumicu vezano za ovo moje pitanje. Danas sam išao po još jedan odgovor u FINU, nisam ništa puno saznao osim da su na tom obrascu kao još neisknjizene ovrhe. Gospođa je nešto spomenula da ako sam bio duže od 3god blokiran i ako se ovrhovoditelj 6mj nije naplatio da se kao povukao (i valjda čeka ponovnu novu naplatu?). 

Ono što me zanima je prvo da li je to tako? Jer oboje mi tvrde da je sve čisto prema njima i da nemaju ništa što čeka nad mojim imenom.

Da li se te ovrhe koje "čekaju ponovno pokretanje" ( ako sam dobro shvatio), onda ne vide u sustavu ovrhovoditelja? Ili ako oni tvrde da nema ništa, onda ni nema?

Ja sam čak želim i to platiti da se svega riješim. No, sad više ne razumijem koga i šta da pitam.

I zašto mi nisu već sve to naplatili ako već nešto zele, mali je iznos u pitanju, sredstava ima (pokrećem ovrhu nad samim sobom :D).

I da li netko možda zna što znači status 85 u FINI, tako mi je gđa na šalteru rekla da me tako vode. Uputila me da im se javim mailom i njih priupitam kako razrijesiti situaciju na NIO obrascu.

 

Puno hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 4 sati , ljubicica1 je napisao:

Danas sam išao po još jedan odgovor u FINU, nisam ništa puno saznao osim da su na tom obrascu kao još neisknjizene ovrhe

Jeste li Vi taj dug podmirili ili je dug oprošten ili što? U prethodnim objavama navodite da ste se "kompletno riješili ovrha", pa što Vam to točno znači?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Smatram da je podmiren. No danas me gđa iz FINE dodatni zbunila sa tvrdnjom da su na tom obrascu neisknjizene ovrhe, pa sam se zapitao što to znači "neisknjizene"? Da li nešto nije naplaceno i zašto nije? Zašto onda postoji očevidnik, ako paralelno postoji još taj NIO obrazac.

Svi ovrhovoditelji tvrde da nemaju potraživanja prema meni (vezano uz ove dvije ovrhe). I ja stvarno imam dug 0,00kn i prazan očevidnik već godinu dana (za mene je to da sam se "kompletno riješio ovrha"). Možda sam i tu nešto krivo protumačio.

Svakako hvala na pomoći, savjetima i pitanjima. 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pretpostavljam da nisu naplaćene već da je Fina postupila po čl. 12. Zakona o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima, te da se zato vode na način koji su Vam i objasnili. Ako je stanje u Očevidniku "0,00 kn" to ne mora nužno značiti da duga nema, moguće je da se samo trenutno ne provodi ovrha na novčanim sredstvima preko Fine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Pozdrav svima!

Evo napisati ću kako je ovo sve završilo, možda nekome pomogne. Uglavnom, ovrha od B2 nije bila samo povučena do kraja (odnosno dio te ovrhe, imala je 3 dijela) to sam brzo riješio s njima te je uklonjena. Ova druga je ipak ostala polu nenaplaćena, td sam kontaktirao odvjetnički ured i to podmirio i čekam da i oni povuku svoju.

Eto...

Prilikom povlačenja ovrhe od b2 se u očevidnik upisala  naknada od fine- 185kn... S obzirom na situaciju sa covid 19 da li ja mogu zatražiti da oni meni to naplate? Kako vidim piše u očevidniku da ne mogu sa provoditi ovrhe. No valjda mogu na vlastiti zahtjev?

Hvala na savjetima!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, ljubicica1 je napisao:

S obzirom na situaciju sa covid 19 da li ja mogu zatražiti da oni meni to naplate? Kako vidim piše u očevidniku da ne mogu sa provoditi ovrhe. No valjda mogu na vlastiti zahtjev?

Naknadu Fini za postupanje je ovrhovoditelj trebao predujmiti pri samom podnošenju zahtjeva za provođenje ovrhe, tako da taj iznos dugujete njemu. Pokušajte sa ovrhovoditeljem pregovarati da mu uplatite traženi iznos u korist njegovog računa, a da nakon toga on povuče ovršnu ispravu sa Fine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U međuvremenu sam kontaktirao FINU mailom i oni su to makli odmah...Upit je bio isti kao i ovdje, da li mogu to podmiriti. I od tad je očevidnik prazan. 

Pošto mi nije bilo jasno zašto su to samo makli, isto sam ih upitao no odgovora nema :D

Ako sam Vas dobro shvatio, pošto nemam dugovanja prema ovrhovoditelju (b2), FINA je to obustavila (jer su oni vec poslali da nemaju potraživanja po toj i toj ovrsi).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 21 minuta, ljubicica1 je napisao:

Ako sam Vas dobro shvatio, pošto nemam dugovanja prema ovrhovoditelju (b2), FINA je to obustavila (jer su oni vec poslali da nemaju potraživanja po toj i toj ovrsi).

Da, kako je ovrhovoditelj povukao svoj zahtjev za izravnu naplatu, Fina je isknjižila potraživanje iz Očevidnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija