biljanac objavljeno: 8. kolovoz 2020. Dijeli objavljeno: 8. kolovoz 2020. Pozdrav! Vlasnica sam paušalnog obrta koji je između ostalog registriran i za davanje instrukcija, odnosno edukacije. Zanima me da li za isti taj posao smijem naplatiti uslugu preko ugovora o djelu kao fizička osoba? Da ne izdajem račun na obrt. Radi se o već dobivenom EU projektu u kojem je naveden način plaćanja preko ugovora o djelu pa da ne kompliciramo sa traženjem promjene. I još pitanje kako plaćam davanja za paušalni obrt ako sam zaposlena na pola radnog vremena kod drugog poslodavca? I da li se na paušalni obrt onda prijavljujem na drugu polovicu? S obzirom da nisam obveznik isplate plaće. Hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
BRKICA00 odgovoreno: 8. kolovoz 2020. Dijeli odgovoreno: 8. kolovoz 2020. (uređeno) 1. Da, to može preko ugovora o djelu. S time da trebate definirati onda tko vrši obračun i uplatu doprinosa. Taj novac bi trebao sjesti na vaš račun, a ne na račun obrta kako ne biste slučaju podigli primitke obrta. 2. s obzirom da ste zaposleni kod drugog poslodavca koji za vas plaća doprinose na kraju godine kada podnesete PO-SD obrazac Porezna će vam izdati rješenje na temelju kojih ćete platiti doprinose za mirovinsko i zdravstveno (jednokratno) 3. ne trebate prijavljivati nikakvu drugu polovicu na paušalni obrt, a ako biste to i htjeli morali biste preći u dohodaški tip obrta što nema puno smisla. uređeno: 8. kolovoz 2020. od BRKICA00 G-man i drot13 1 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.