Jump to content

Ugovor o djelu i paušalni obrt


biljanac

Preporučene objave

Pozdrav! Vlasnica sam paušalnog obrta koji je između ostalog registriran i za davanje instrukcija, odnosno edukacije. Zanima me da li za isti taj posao smijem naplatiti uslugu preko ugovora o djelu kao fizička osoba? Da ne izdajem račun na obrt. Radi se o već dobivenom EU projektu u kojem je naveden način plaćanja preko ugovora o djelu pa da ne kompliciramo sa traženjem promjene.

I još pitanje kako plaćam davanja za paušalni obrt ako sam zaposlena na pola radnog vremena kod drugog poslodavca? I da li se na paušalni obrt onda prijavljujem na drugu polovicu? S obzirom da nisam obveznik isplate plaće.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. Da, to može preko ugovora o djelu. S time da trebate definirati onda tko vrši obračun i uplatu doprinosa. Taj novac bi trebao sjesti na vaš račun, a ne na račun obrta kako ne biste slučaju podigli primitke obrta. 

2. s obzirom da ste zaposleni kod drugog poslodavca koji za vas plaća doprinose na kraju godine kada podnesete PO-SD obrazac Porezna će vam izdati rješenje na temelju kojih ćete platiti doprinose za mirovinsko i zdravstveno (jednokratno)

3. ne trebate prijavljivati nikakvu drugu polovicu na paušalni obrt, a ako biste to i htjeli morali biste preći u dohodaški tip obrta što nema puno smisla.

uređeno: od BRKICA00
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 godina kasnije...

Pozdrav!

Nastavno na ovu temu odnosa vlasnika obrta (bez plaće) i ugovora o djelu na osobno ime vlasnika tog obrta (za istu djelatnost).

Zanima me priznaju li se obvezni doprinosi plaćeni putem obrta i za usluge koje su obavljene tim ugovorom o djelu, a isti je sklopljen na osobno ime vlasnika? 

Kako točno to definirati u slučaju da se izabere da obrt plaća doprinose?

Hvala

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija