Jump to content

darovni ugovor - da li je proveden ili je ponisten


alena1

Preporučene objave

Postovani,

kod pok strica - nazalost psihickog bolesnika  smo nasli darovni ug gdje poklanja zemlju odredjenoj sumnjivoj osobi. U ugovoru pise da je on iskljucivi vlasnik te zemlje sto NIJE ISTINA jer je suvlasnik s mojom majkom.

1. Da li netko uopce provjerava istinitost sadrzaja darovnog ugovora ?

2. Citam da je - ako sam dobro shvatila- primatelj bio duzan platiti porez pa se tek onda moze uknjiziti u zemlj knjigama- da li je to tocno ?

3. Porez je neki postotak neke vrijednosti zemljista, kako saznati vrijednost tog zemljista iz darovnog ugovora - da li u Poreznoj upravi - oni mozda vrse nekakvu procjenu- ako su se uopce bavili tim darovnim ugovorom ?

4. Kako da saznam na osnovu kopije darovnog ugovora sto je provedeno ili uopce nije ? Pitam jer pretpostavljam da je sumnjiva primateljica odustala kad je cula za poreznu obvezu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 3 sati , alena1 je napisao:

Citam da je - ako sam dobro shvatila- primatelj bio duzan platiti porez pa se tek onda moze uknjiziti u zemlj knjigama- da li je to tocno ?

Nije točno, obzirom na odluku Ustavnog suda broj: U-I-28/1993 od 17. travnja 1996. (»Narodne novine« broj 32/96.) kojom je ukinut članak 22. Zakona o porezu na promet nekretnina (»Narodne novine« broj 53/90., 59/90., 61/91., 26/93. i 95/95.), koji je tada bio na snazi i bilo je propisano da se bez dokaza o plaćenom porezu na promet nekretnina ne može izvršiti prijenos prava vlasništva tih nekretnina. 

prije 3 sati , alena1 je napisao:

Kako da saznam na osnovu kopije darovnog ugovora sto je provedeno ili uopce nije

Jednostavno provjerite tko je upisani vlasnik nekretnina iz ugovora. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija