Jump to content

Udaljenost građevine od međe


Damir3105

Preporučene objave

Poštovani, moj susjed je prodao građevinsku parcelu stranu na kojoj je u punom zamahu gradnja većeg objekta. To nije sporno, neka gradi, platio je masno. Prije početka bilo kakvih radova kontaktirala me agencija koja je posredovala u toj kupoprodaji, s zamolbom da im dam suglasnost za gradnju. Kao, oni će se odmaknuti onih zakonom predviđenih 3 metra od ograde koja dijeli moju parcelu od njegove. OK, potpisao sam, imao je suglasnost i sve je krenulo dobro.  Nisam tome pridavao nikakvu pozornost, sve dok jednog jutra nije osvanuo njegov ogradni zid naslonjen na moj, Tom prilikom je moj zid i napuknuo, dakle nastala je šteta. Ne radi s eo zidu kuće nego je ogradio jedan prostor ispod kuće. Za sad je to nedefinirana, betonskim zidom ograđena površina, ali to je unutar tih 3 metra koje smo dogovorili potpisom. Zanima me ima li ovdje osnova za prijavu nadležnoj građevinskoj inspekciji? Hvala 

1.jpg

2.jpg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Potpisali se nešto što niste ni vidjeli kao eto građevinari i investitori se drže riječi. 

Prije potpisa trebali ste tražiti uvid u projektnu dokumentaciju možda je taj zid u projektu. Mišljenja sam da nećete ništa postici, možete tražiti inspekcijski nadzor, ali nagnjaviti cete se, ali u povoljno rješenje za vas tj. da se taj zid sruši baš nisam siguran.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija