Jump to content

Projektant kojem je placena izrada projekta ignorira pozive


Maris aqua

Preporučene objave

Poštovani,

Dogovorili smo izradu projektne dokumentacije za kucu s projektantom, prema ponudi platili smo mu 1/3 da uopce pocne, i jos 1/3 kada smo dogovorili kako ce otprilike izgledati projekt. Napomenula bi da smo mu nakraju mi odnijeli svoj nacrt jer nam njegova rjesenja nisu odgovarala. Tako da ni tu nije imao puno posla. Nakon sto smo mu dali tu jos jednu trecinu, on je trebao napraviti glavni projekt, i kada sve zavrsi ostatak novca. Proslo je od toga 2 mjeseca, i nas se projektant niti ne javlja na telefon. Potpuno nas ignorira. Sto da radimo? Prema toj ponudi koju smo dobili, ako mi odustanemo od projekta nece nam vratiti polog od 1/3. Ali nismo zapravo nista od toga potpisali. U svakom slucaju, nismo zadovoljni projektantom. Htjeli bi ga pitati da nam vrati lovu, i uzeti nekog drugog jer nam ne odgovara to njegovo ponasanje. Sto da radimo?

Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne mora postojati pisani ugovor, prihvat ponude predstavlja ugovor. On Vam je ponudu poslao, a Vi plaćanjem avansa od 1/3 prihvatili ponudu. U ponudi je stajalo da se avans ne vraća, pa slijedom navedenog, ne možete tražiti povrat. Čak i kad ove odredbe ne bi bilo, raskidom ugovora svaka strana drugoj vraća ono što je primila na ime ispunjenja ugovora, dakle, on vama avans. Međutim, raskidom ugovora ne oslobađate se obveze naknade štete, a šteta koju ste prouzročili projektantu je njegovo izgubljeno vrijeme, odnosno izgubljena dobit zbog suradnje s vama. Zato predlažem da angažirate nekoga drugoga, ovoga o tome obavijestite i da avans ne potražujete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

Zahvaljujem na odgovoru. Razumijem sto govorite, no ovdje se radi o tomu da bi trazili drugog projektanta samo zato jer nam sadasnji dogovoreni projekt nije (jos uvijek) napravio. Niti se javlja. On trosi nase vrijeme, rekli smo mu i da se planiramo prijaviti na APN, no evo nista od toga nece biti moguce. Poslali smo mu nekoliko mailova i vise ga puta zvali, on je rekao da ce poslati idejni nacrt, no nije. Kaze da ce se javiti no ne javlja se. Zasad smo mu platili 4000€, i nebi htjeli ostati bez toga. Ali njegovo mi je ponasanje vec krajnje nepristojno i neprofesionalno. Ako je on dao ponudu, i placeno je osim avansa (2000€) i drugi dio, zar nema i on neku odgovornost prema nama? Da cekamo sad godinu dana projekt za obiteljsku kucu od niti 200 kvadrata?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Ruby_Danderfluff je napisao:

Je li u toj ponudi dogovoren rok ispunjenja 

 

prije 9 sati , Ruby_Danderfluff je napisao:

Onda ide ovako: pozovite pisanim putem izvođača da u razumnom roku ispuni obvezu. Ako on to ne učini niti u ostavljenom razumnom roku, ugovor se smatra raskinutim po sili zakona. Tada možete potraživati avans natrag, ali iz već iznesenih razloga, bojim se da ga nećete dobiti.

Zahvaljujem na odgovoru. Takoder me zanima postoji li u zakonu kakva odredba temeljem koje ga mogu tuziti za odstetu s obzirom da nam kasni s ovim i zbog toga necemo stici prijaviti se za subvencioniranje kredita.

Zelim ga natjerati da zavrsi projekt ili da vrati lovu. Svu. Jer u ponudi je stajalo da se avans ne vraca ako mi odustanemo. A mi ne odustajemo jer nam je doslo, nego zbog toga sto nas on zavlaci. 

Jeste li bas sigurni da nema nikakvog nacina za to rijesiti na taj nacin osim da zaboravim avans?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To bi bila odgovornost za štetu zbog zakašnjenja. No kako niste ugovorili nikakav rok (iako se može reći da je projektantu on trebao biti poznat jer ste ga s time upoznali), pitanje je kako biste tu štetu iskazali. Jer unatoč projektantovom radu, to biste li ili ne biste dobili subvenciju kredita ovisi o trećim osobama, a ne o njemu, pa ne bi direktno njegova štetna radnja prouzročila nepodnošenje prijave, nego i Vi, koji niste na vrijeme angažirali drugog projektanta, i treće osobe koje bi eventualno odlučivale o toj prijavi, nema garancije da biste i dobili subvenciju.

Ne, nemam ideju za Vas. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija