Jump to content

Zanemarivanje djeteta u trudnoći


Angie91

Preporučene objave

Poštovani, trudna sam skoro devet mjeseci a partner s kojim nisam u braku ne vodi nikakvu brigu o bebi. Za svo ovo vrijeme 2 puta me je došao vidjeti,kada mu spomenem kako djetetu trebaju osnove stvari ( robica,kolica,krevetic), on se pravi lud i ne želi pričati o tome. Tri puta mjesečno pošalje poruku i to uvijek sa istim sadržajem: kako je beba? Ni jednoj kontroli nije prisustvovao, nijednom nije pitao imam li za tablete , koliko koštaju pregledi,imam li šta za obuć i treba li mi išta. Govorio je kako ćemo sve riješiti u osmom mjesecu,kako ima vremena za sve,medjutim izgleda da je samo odugovlačio da bi me doveo pred gotov čin. Jučer sam mu rekla da kad misli doć vidit mene i bebu a njegov odgovor je bio: "Kad se rodi." Znači ne namjerava uopće sudjelovati u ničemu sve do poroda,što je apsurdno. 

Nadalje , kad sam mu rekla da bi došla do njega par dana da nešto sredimo za bebu i kupimo neke sitnice,on mi nije dozvolio i rekao je kako ja u stan ne mogu jer je njemu njegov otac uzeo kljuceve uz navode da unutra neće bit nitko. U prijevodu,ostavio je vlastitu kćer na ulici bez krova nad glavom zajedno sa svojim ocem. Ja kod roditelja ne mogu biti jer nemam uvjete ni mjesta za dijete a on ne želi biti sa mnom i bebom u svom stanu. Inače spomenuti ima 40 godina ,živi s roditeljima, ima prazan stan za koji ne mogu sa sigurnošću tvrditi da je na njegovo ime ili ime njegovog oca,ja nemam gdje živjeti osim u sigurnoj kući, a on ne želi niti pomoći naći mi stan ako nam već ne da u njegov.

Psihički,verbalno i ekonomski vrši pritisak na mene uz riječi: ovo je moje ,stan je moj,ovo nije tvoje,nemaš nikakva prava ovde, moraš mene pitat možeš li doći čistiti,ima da me pitaš šta smiješ pomaknuti u stanu a šta ne. Znači horor. Jedino što kaže je da on ima prava na malu i da će on mene dat na sud. A obavezu nijednu nema očito.

Zanima me je li on duzan stambeno zbrinuti dijete ako ima mogućnost i koliko mora sudjelovati u samoj trudnoći te pomagati u nabavci stvari za bebu? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, Angie91 je napisao:

Poštovani, trudna sam skoro devet mjeseci a partner s kojim nisam u braku ne vodi nikakvu brigu o bebi.

Zanima me je li on duzan stambeno zbrinuti dijete ako ima mogućnost i koliko mora sudjelovati u samoj trudnoći te pomagati u nabavci stvari za bebu? 

Ako mi dopustite osoban komentar, ovo nije partner, ovo je biološki otac djeteta. Mislim da nećete moći očekivati bilo kakvu pomoć i da ćete se u danima koji dolaze morati osloniti na sebe i na druge ljude koje imate oko sebe. Vjerojatno ćete morati i utužiti alimentaciju, te vjerojatno voditi postupak kod CZSS i matičnog ureda radi priznanja djeteta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija