Jump to content

Plaćanje režijskih troškova u višestambenim zgradama


malitin1

Preporučene objave

Molim pomoć!

Gdje mogu pročitati detaljniji opis obaveze plaćanja režijskih troškova u višestambenim zgradama.

Imam saznanje da stanar mora biti odsutan od prvog do zadnjeg dana u mjesecu da bi se oslobodio plaćanja taj mjesec. Stanari žele ne plaćati ako idu napr. 20. u jednom mjesecu i vraćaju se 15. u drugom mjesecu. Dakle, hoće jedan mjesec ne plaćati. Poznato je da mnogi ljudi imaju mjesec dana godišnjeg odmora i ne mogu dobiti korištenje u komadu, već najmanje 2 puta pa čak i 3 puta u godini i oni nemaju pravo na oslobađanje troškova. Molim koji zakon i koji članak to detaljno opisuje.

Hvala!

 

uređeno: od malitin1
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jasno je to meni, ali nije stanarima. Imate, primjerice prosvjetne djelatnike, koji idu na more polovicom  7. mj, vraćaju se polovinom 8. i traže 1 mjesec odjavu, zatim neki odlaze (sad je bio takav slučaj) 7. dana u mjesecu i dolaze u pred kraj mj. i kukaju - pa što je to samo par dana do punog mjeseca. Zato želim staviti taj dio zakonskog akta da vide svi da sam u pravu. Teško je s ljudima neke stvari riješiti. Zanimljivo je da se svi sjete odjaviti, a kad im se poveća broj članova, uvijek eto "slučajno" zaborave. Najviše je u pitanju voda - hladna i topla iz toplane.

Svakako, Moderatoru, hvala na trudu!

uređeno: od malitin1
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve mi je jasno.

Potrošnja vode je trošak koji se obračunava na mjesečnoj bazi, u pravilu se davatelju usluge zahtjev za promjenu broja članova treba dostaviti do 25.-tog u mjesecu za tekući mjesec. Nema članka zakona koji ovo posebno definira. Dovoljno je da se radi o obvezi koja dospijeva mjesečno i koja se obračunava od prvog do posljednjeg dana u mjesecu, te ovdje ne vrijedi ništa posebno drugačije od ostalih obveza koje dospijevaju mjesečno. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naravno, već nekoliko godina to uredno radim, ali me ljeti gnjave jedni te isti stanari i želim im dati "crno na bijelo" da nisu u redu takvi zahtjevi.

Ako uspijem naći gdje je to pitanje regulirano detaljnije, stavit ću na ovaj portal da i drugi imaju na znanje.

uređeno: od malitin1
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija