Jump to content
malitin1

Plaćanje režijskih troškova u višestambenim zgradama

Preporučene objave

Molim pomoć!

Gdje mogu pročitati detaljniji opis obaveze plaćanja režijskih troškova u višestambenim zgradama.

Imam saznanje da stanar mora biti odsutan od prvog do zadnjeg dana u mjesecu da bi se oslobodio plaćanja taj mjesec. Stanari žele ne plaćati ako idu napr. 20. u jednom mjesecu i vraćaju se 15. u drugom mjesecu. Dakle, hoće jedan mjesec ne plaćati. Poznato je da mnogi ljudi imaju mjesec dana godišnjeg odmora i ne mogu dobiti korištenje u komadu, već najmanje 2 puta pa čak i 3 puta u godini i oni nemaju pravo na oslobađanje troškova. Molim koji zakon i koji članak to detaljno opisuje.

Hvala!

 

Uređeno od malitin1
Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Jasno je to meni, ali nije stanarima. Imate, primjerice prosvjetne djelatnike, koji idu na more polovicom  7. mj, vraćaju se polovinom 8. i traže 1 mjesec odjavu, zatim neki odlaze (sad je bio takav slučaj) 7. dana u mjesecu i dolaze u pred kraj mj. i kukaju - pa što je to samo par dana do punog mjeseca. Zato želim staviti taj dio zakonskog akta da vide svi da sam u pravu. Teško je s ljudima neke stvari riješiti. Zanimljivo je da se svi sjete odjaviti, a kad im se poveća broj članova, uvijek eto "slučajno" zaborave. Najviše je u pitanju voda - hladna i topla iz toplane.

Svakako, Moderatoru, hvala na trudu!

Uređeno od malitin1
Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Sve mi je jasno.

Potrošnja vode je trošak koji se obračunava na mjesečnoj bazi, u pravilu se davatelju usluge zahtjev za promjenu broja članova treba dostaviti do 25.-tog u mjesecu za tekući mjesec. Nema članka zakona koji ovo posebno definira. Dovoljno je da se radi o obvezi koja dospijeva mjesečno i koja se obračunava od prvog do posljednjeg dana u mjesecu, te ovdje ne vrijedi ništa posebno drugačije od ostalih obveza koje dospijevaju mjesečno. 

Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Najjednostavnije je korisnike uputiti da ulože prigovor na ispostavljeni račun, ukoliko smatraju da je obračun pogrešan. Pa neka vodovod odgovara na njihove prigovore. A na Vama je obveza da ažurirate mjesečne promjene broja članova u kućanstvu, naravno prema prijavi suvlasnika.

Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Naravno, već nekoliko godina to uredno radim, ali me ljeti gnjave jedni te isti stanari i želim im dati "crno na bijelo" da nisu u redu takvi zahtjevi.

Ako uspijem naći gdje je to pitanje regulirano detaljnije, stavit ću na ovaj portal da i drugi imaju na znanje.

Uređeno od malitin1
Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

If you have an account Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.
×
×
  • Napravi novi...