Jump to content

Dnevnice i terenski rad - koja je razlika?


Tirak

Preporučene objave

Pozdrav svima.

Imam u planu podici stambeni kredit. U razlicitim poslovnicama iste banke sam dobio zbunjujuce i oprecne odgovore, pa bih zamolio upucene da mi pojasne.

Naime do sada mi je prijava bila na minimalac, a ostatak kroz dnevnice. U banci su mi rekli da se dnevnice ne racunaju u prosjek place, ali se racuna terenski rad. Rekao sam poslodavcu da mi ostatak place isplacuje kroz terenski rad, a ne kroz dnevnice, na sto mi je on rekao da je to zapravo isto i da mi u banci lazu. 

Tko je u pravu i sto da radim po ovome pitanju? Da li je terenski rad neoporeziv kao i dnevnice ili nije? Gdje je to vidljivo, na platnoj listi ili negdje drugdje? 

Trazio sam po internetu, ali ne nalazim konkretna pojasnjenja. 

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dnevnica se u pravilu daje za jedan do dva dana. Terenski dodatak podrazumijeva duži period boravka na terenu što znači za banku veću sigurnost da ćete primiti taj iznos na duži rok. E da, dnevnica se dobija u punom iznosu samo ako se provede više od 12 sati na putu, a ovdje se dobija za 8 sati. Terenski dodatak sugerira sigurnost, a dnevnica tek povremeni priljev.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija