Tirak objavljeno: 12. kolovoz 2020. Dijeli objavljeno: 12. kolovoz 2020. Pozdrav svima. Imam u planu podici stambeni kredit. U razlicitim poslovnicama iste banke sam dobio zbunjujuce i oprecne odgovore, pa bih zamolio upucene da mi pojasne. Naime do sada mi je prijava bila na minimalac, a ostatak kroz dnevnice. U banci su mi rekli da se dnevnice ne racunaju u prosjek place, ali se racuna terenski rad. Rekao sam poslodavcu da mi ostatak place isplacuje kroz terenski rad, a ne kroz dnevnice, na sto mi je on rekao da je to zapravo isto i da mi u banci lazu. Tko je u pravu i sto da radim po ovome pitanju? Da li je terenski rad neoporeziv kao i dnevnice ili nije? Gdje je to vidljivo, na platnoj listi ili negdje drugdje? Trazio sam po internetu, ali ne nalazim konkretna pojasnjenja. Hvala. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 13. kolovoz 2020. Dijeli odgovoreno: 13. kolovoz 2020. Točno,ni dnevnice ni terenski nisu oporezivi a sve je vidljivo na platnoj listi.Banke gledaju plaću na koju su plaćeni doprinosi jer je to za njih siguran prihod. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Purple07 odgovoreno: 14. kolovoz 2020. Dijeli odgovoreno: 14. kolovoz 2020. Koliko se sjećam, prije nekih pola godine, jedna osoba je također tvrdila da mu banka u prosjek za kredit planira uzeti i terenski rad, no ne sjećam se koja banka je bila u pitanju. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Tirak odgovoreno: 14. kolovoz 2020. Autor Dijeli odgovoreno: 14. kolovoz 2020. U mojem slucaju radi se o PBZu. Ako je oboje neoporezivo stvarno ne kuzim zasto kod banke jedno moze, a drugo ne. Bas me zanima... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
BRKICA00 odgovoreno: 14. kolovoz 2020. Dijeli odgovoreno: 14. kolovoz 2020. Dnevnica se u pravilu daje za jedan do dva dana. Terenski dodatak podrazumijeva duži period boravka na terenu što znači za banku veću sigurnost da ćete primiti taj iznos na duži rok. E da, dnevnica se dobija u punom iznosu samo ako se provede više od 12 sati na putu, a ovdje se dobija za 8 sati. Terenski dodatak sugerira sigurnost, a dnevnica tek povremeni priljev. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Tirak odgovoreno: 14. kolovoz 2020. Autor Dijeli odgovoreno: 14. kolovoz 2020. Hvala na pojasnjenju! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.