Jump to content

Usklađenje zemljišnih knjiga i katastar na mrtvu osobu???


trozubac

Preporučene objave

Naime, može li mi tko objasniti kako je moguće da se usklađenjem zemljišne knjige i katastra, mijenjaju podaci u katastarskom operatu na način da se iz posjedovnog lista brišu dosadašnji (živući) posjednici a upisuju mrtvi (oni koji su upisani u zemljišnoj knjizi). Po kojoj logici i u kojem zakonskom uporištu Ured za katastar izvodi zaključak da može uskladiti stanje sa zemljišnom knjigom i upisati mrtvu osobu, kada ta osoba u tom trenu nema zakonskog zastupnika niti može primiti rješenje???, a sadašnji posjednik je živ.

primjera radi .     U  zk.ul.br. k.o. NN, dolaze  upisani   Pero 1/4, Josip 1/4, Ivan 2/4 , dok su u posjedovnom listu Pero 1/4, Josip 1/4, Martin 2/4 .  Pero umire i provodi se ostavinska rasprava, Rješenje o nasljeđivanju provodi se u zemljišnim knjigama , te na temelju obavijesti zemljišnih knjiga,, Katastar mijenja podatke u posjedovnom listu 1/4 upisuje se Franjo (nasljednik od Pere), 1/4 ostaje Josip, a Martin se briše iz posjedovnog lsita, te se usklađenjem na njegov suvlasnički dio u katastru upisuje pokojni djed Ivan (koji je mrtav već 50 godina).  ???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija