Jump to content

Mozda mi je ovrha i dobra stvar?


Zmaaj

Preporučene objave

Dobila sam od fine ovrhu nad dva kredita (zaba),,gdje dugujem cetiri rate iznos rata je 2600kn.Imam placu oko 7000,s tim da mi az.uzme 700kn za kredit u sb banci,te 1300kn kase uz.pomoci,znaci dobijem do 5000 kn placu. Zanima me koliko poslodavac sad treba uplatiti na zasticen racun,a koliko na redovan.Cekam jos par ovrha.,kako bi se oni trebali naplatiti? Hvala vam na pomoći ljudi,nemogu naci konkretne odgovore

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovršni zakon u čl. 173. definira iznos koji je izuzet od ovrhe. Ovrhe koje su sada na Fini se namiruju redom kojim su zavedene u Očevidnik Fine. Ostale ovrhe koje čekate se mogu namiriti preko predmeta i sredstva kojega ovrhovoditelj odabere, a to može biti ovrha na novčanim sredstvima preko Fine, ovrha na plaći, na autu, na pokretninama, na nekretninama itd. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zbog ovrhe zabe na fini poslodavac ce mi uplacivati dio primanja na zasticeni racun da mogu prezivjeti,a dio na tekući da se tu namiruje fina.,to mi je jasno,ali sad me zanima da li poslodavac može zaprimiti neku drugu ovrhu nevezano za finu i da mi onda i od sume koja mi je potrebna za zivjet uzme i te novce i uplacuje ovrhovoditelju tako da ja nedobijem nikakvu uplatu na zasticeni racun.Radi se o iznosu 2500kn zabinog kredita ,od moje place 5000,znaci da li od druge polovice koja treba ici na zasticeni racun poslodavac i te novce moze uplacivati različitim ovrhovoditeljima koji ce ovrhu pokrenuti preko poslodavca,a ne preko fine.... hvala

 

Cekam ovrhe od online pozajmica koje nemogu vratiti,jer sam ostala bez dodatnog posla,to su dugovi jos od prije par mjeseci.,Da li se ovrha na autu i jedinoj nekretnini moze provesti ako se radi o iznosu do 10000 kn, hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 5 sati , zmajja je napisao:

znaci da li od druge polovice koja treba ici na zasticeni racun poslodavac i te novce moze uplacivati različitim ovrhovoditeljima koji ce ovrhu pokrenuti preko poslodavca,a ne preko fine

Ne, ovaj dio je zaštićen od ovrhe i pripada samo Vama. 

prije 5 sati , zmajja je napisao:

Da li se ovrha na autu i jedinoj nekretnini moze provesti ako se radi o iznosu do 10000 kn

Na autu se može, a na nekretnini se ne može provesti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jos me zanima,ovrhe su na fini i cekaju 18.10.2020 da se počnu naplaćivati tj.da stigne obavijest poslodavcu,a sto ako ovih dana poslodavac direktno primi od nekog ovrhovoditelja da mi skida direktno s place ,da li prvenstvo ima zaba koja je vec od svibnja na fini i ceka svoj red ili netko tko kontaktira poslodavaca,pa bilo to sutra ili cim budu smjeli (18.10.) Hvala Vam puno na odgovorima

 

Ako je neki dug npr.10000kn,i nemoze se naplatiti mjesecima ili godinama ,da li prema potrosackom zakonu dug nebi smio narasti više od 15%glavnice kredita.tj.jelda da dug nemoze s 10000 narasti na 15000.Da li nas zakon o potrosacima ipak tu stiti. Konkretno radi se o online pozajmicama (feratum, creditpointone,brzi zajam,netinfo).Da li javni bilježnici mogu svoje usluge za dug od 2500kn.naplatiti trosak od 1500kn,?Da li zalba u tom slučaju ima svrhu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 17 sati , zmajja je napisao:

da li prvenstvo ima zaba koja je vec od svibnja na fini i ceka svoj red ili netko tko kontaktira poslodavaca,pa bilo to sutra ili cim budu smjeli (18.10.)

Ovrha na novčanim sredstvima preko Fine i ovrha na plaći preko poslodavca nisu iste vrste ovrha, pa samim tim nije ni isti red čekanja za naplatu. 

prije 17 sati , zmajja je napisao:

Ako je neki dug npr.10000kn,i nemoze se naplatiti mjesecima ili godinama ,da li prema potrosackom zakonu dug nebi smio narasti više od 15%glavnice kredita.tj.jelda da dug nemoze s 10000 narasti na 15000.Da li nas zakon o potrosacima ipak tu stiti.

Na dug se obračunavaju zakonske zatezne kamate, a visina konačnog duga ovisi o tome kada ćete dug podmiriti, odnosno koliko će proći od dospijeća do naplate.

prije 17 sati , zmajja je napisao:

Da li javni bilježnici mogu svoje usluge za dug od 2500kn.naplatiti trosak od 1500kn,?Da li zalba u tom slučaju ima svrhu?

Nedovoljno precizno pitanje u pogledu duga i specifikacije troška javnog bilježnika. U svakom slučaju pri određivanju troškova javni bilježnici postupaju u skladu sa Zakonom o javnobilježničkim pristojbama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija