Jump to content

Legalizacija objekta sa specijslnom punomoci


Ala

Preporučene objave

Zivim u inostranstvu I uz specijalnu punomoc koje sam dala sestri izvrsena je legalizacija moje vikend kuce.  Nisam mogla da dobijes OMB broj jer je moj dolazak kuci poremetila situacija sa CoVID 19 te je sestra uz specijalnu punomoc da se ne zakasni predala Zagreb za legalizaciju kuce  I izdato je rjesenje na njeno ime. Sad bih  da objekat prikljucim na elektricnu mrezu I da se isti upise I u katastar. Sta treba Nakon  toga da I radim da se rjesenje iz daju na moje ime I hoce li biti  komplikovano da rjesenje o legslizaciju bude izdato sad na moje ime. Da li ce to zahtijevati Nova  Novcana sredstva I sve ispocetka kada  dobijem moj OMB broj  I za trazim rjesenje na svoje ime. Hvala 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako rješenje o izvedenom stanju nema pravnih učinaka na vlasništvo i druga stvarna prava na građevini i zemljištu za koju je izdano i dakle imate dokaz da vam je građevina legalna, te vjerovatno upisano vlasništvo i to bi vam trebalo biti dovoljno za evidentiranje u katastru i ostalim poslovima oko priključenja na kom. građevine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Bivsi suprug se odrekao Vikend kuce u moju korist. U izjavi I notarski obradjenoj navidi  da se odrice I cestice  I manjeg godpodarskog objekta sagradjenog na isto. Sve  se To jos vodi na Pokojnoj svekrvi  sa kojom smo imali ugovor o dozivotnom izdrzavanju. Sve je za mamu  dok je bila ziva  ispostovano I od mene I od njega I mama je bila ok sa svim.  Ugovor je bio uopsten i za  svu  pokretnu I ne pokretnu imovinu I glasio na muza jer tad nismo imali razlog da to drugacije uradili Ali  sta je tu je. To se opal na sudu sve lijepo podijelilo Jer sve steklo   u braku pa ni tu nije bilo problema. E sad sve to treba prevesti  I privesti kraju. Ova Imovina je u Korculi. Htjela bih da vlasnistvo uknjizim na svoje Ime. Da li  je divoljno informacija za sudiju da prizna moje pravo vlasnistva  na osnovu izjave u kojoj bivsi suprug   navodi da se u moju korist odrice cestice I manjeg  gospodarskog objekta te da nece potrazivati nista vise od mene I da novu upisati vlasnistvo na svoje ime u z.k. I grunt oni I.  Da naglsdim   da je  objekat sagradjen  prije 1968 i manji od 50m2  za koji  sam  pokrenula Legalizaciju  da bih ispostovala rok za predaju. I da bih mogla podnijeti zahtjev za prikljucak na electro mrezu., Da li je ovakva njegova izjava dovoljna za sud da Mi prizna moje  pravo vlasnistva  Ili moze zahtijevati i tabularnu izjavu? Da li da  zavrsim legalizaciju da upisujem u z.k.  Ili da sa cekam odluku Jer se nikome da mi zbog zelje da se dobije elektricni prikljucak upisivanje u z.k. ne   poremeti sta za njegovu vec predati  izjavu  u kojoj je objekat spomenut kao msnji gospodarski  bez posebnih detalja jer ih tad nije ni bili. Mogu li da objekat uveden u zk bez obzira na ovo sto je predato sudu ili da sacekam sa uknjizbom 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 19 sati , Ala je napisao:

Bivsi suprug se odrekao Vikend kuce u moju korist. U izjavi I notarski obradjenoj navodi da se odrice I cestice  I manjeg godpodarskog objekta sagradjenog na istoj. Sve  se To jos vodi na Pokojnoj svekrvi  sa kojom smo imali ugovor o dozivotnom izdrzavanju. E sad sve to treba prevesti  I privesti kraju. Ova Imovina je u Korculi. Htjela bih da vlasnistvo uknjizim na svoje Ime. Da li  je dovoljno informacija za sudiju da prizna moje pravo vlasnistva  na osnovu izjave u kojoj bivsi suprug   navodi da se u moju korist odrice cestice I manjeg  gospodarskog objekta te da nece potrazivati nista vise od mene I da novu upisati vlasnistvo na svoje ime u z.k. I gruntu. Da naglasim da je  objekat sagradjen  prije 1968 i manji od 50m2  za koji  sam  pokrenula Legalizaciju  da bih ispostovala rok za predaju, Da li je ovakva njegova izjava dovoljna za sud da Mi prizna moje  pravo vlasnistva  Ili moze zahtijevati i tabularnu izjavu? Da li da  zavrsim legalizaciju da upisujem u z.k.  Ili da sa cekam odluku Suda jer se nikome da mi zbog zelje da se izvrsi  upisivanje u z.k. ne   poremeti sta za njegovu vec predati  izjavu  u kojoj je objekat spomenut kao manji gospodarski  bez posebnih detalja o objektu  jer ih tad nije ni bilo. 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija