Jump to content

Oštećenje kuće uzrokovano javnim radovima


batman123

Preporučene objave

Molim mišljenje odnosno pomoć. Neposredno ispred moje kuće već 2 mjeseca traje izgradnja kružnog toka. Nema paravana, prašine ima toliko da je nemoguće živjeti. Koristi se najjača mehanizacija, zadnjih tjedana kako radovi napreduju u kući se osjeti stalno podrhtavanje, doslovno suđe lupa. Kuća je cijela u kaufu i danas sam primjetio prvu pukotinu. Gradilište je općenito vođeno na način da bi ga inspekcije zatvorike davno da je investitor privatnik a ne Hrvatske ceste. Radove izvodi više firmi, nezna se ko pije ko plaća. Kako se zaštititi i kome se obratiti?Imam li pravo i na koji način pokrenuti postupak za nadoknadu štete? Čak se već može govoriti i o narušavanju zdravlja, pogotovo kod klinaca. Unaprijed puno hvala na odgovorima! 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Izvođač radova, odnosno investitor bi trebali otkloniti svu štetu koja je nastala zbog izvođenja radova, ali biste trebali dokumentirati nastanak štete, te po mom mišljenju po okončanju radova, a prije obraćanja investitoru napraviti postupak osiguranja dokaza kojim bi se dokumentirala cjelokupna šteta prije pristupanja popravcima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nažalost iz bogatog iskustva znam da nećete ništa postići jer morati ćete dokazati da takvo stanje nije bilo prije početka radova, a budući da niste znali šta vas čeka niste to napravili. A knauf i inače ima diletacije.Tako kažu građevinari.

Isto važi za buku koja nije stalno visokog intenziteta, morali bi naručiti snimanje buke koje nije nimalo jeftino, ali tu se uzima srednja vrijednost između najniže i najviše buke te komunalna buka nemate šansu da ništa postignete. A kod snimanja se uvijek manje radi. Trebali bi se više brinuti za komunalnu buku koju će prouzrokovati promet na tom rotoru.

A i prašina neće proći jer je ima na svakom gradilištu. Bolje se strpite da radovi budu završeni. Možda nije dobro da sam toliko iskren, ali nadam se da ste shvatili bit problema, niste jedini i građevinari imaju sve razrađeno da suzbiju svaki takav pokušaj. I nažalost uvijek uspješno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija