Jump to content

PRAVO NA GODIŠNJI ODMOR


Zzbbcc

Preporučene objave

Poštovani,

Radnica se zaposlila kod nas u firmi 16.06.2020. godine i dobila je ugovor za početak na određeno vrijeme do 16.09.2020. Dan prije nego je počela raditi kod nas dala je otkaz u prijašnjoj firmi, znači nema prekida duljeg od 8 dana između dva radna odnosa. Znači time je za 2020. godinu dobila pravo na razmjerni godišnji odmor, jeli tako? Dali ona sad već u 9 mjesecu može koristiti to pravo na razmjerni godišnji odmor za ova 2 mjeseca ( 7 i 8 mjesec) šta je kod nas u firmi, što joj ispadne 5 dana. S time napominjem da će se sa njom sklopiti ugovor na neodređeno sa 17.09.2020. Molim Vas mišljenje.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 2 sati , Zzbbcc je napisao:

Radnica se zaposlila kod nas u firmi 16.06.2020. godine i dobila je ugovor za početak na određeno vrijeme do 16.09.2020. Dan prije nego je počela raditi kod nas dala je otkaz u prijašnjoj firmi, znači nema prekida duljeg od 8 dana između dva radna odnosa. Znači time je za 2020. godinu dobila pravo na razmjerni godišnji odmor, jeli tako?

Tako je.

prije 2 sati , Zzbbcc je napisao:

Dali ona sad već u 9 mjesecu može koristiti to pravo na razmjerni godišnji odmor za ova 2 mjeseca ( 7 i 8 mjesec) šta je kod nas u firmi, što joj ispadne 5 dana. S time napominjem da će se sa njom sklopiti ugovor na neodređeno sa 17.09.2020. Molim Vas mišljenje.

GO je pravo radnika, međutim raspored njegova korištenja dispozicija je poslodavca, koji prilikom donošenja odluke o tome mora voditi računa, prije svega o potrebama organizacije rada te podredno mogućnostima za odmor i željama radnika. Stoga, radnik ne može jednostrano zatražiti i dobiti GO bez amenovanja od strane poslodavca, osim jedne iznimke, a nju regulira odredba čl. 85. st. 5. ZR-a -

"Jedan dan godišnjeg odmora radnik ima pravo, uz obvezu da o tome obavijesti poslodavca najmanje tri dana prije njegova korištenja, koristiti kada on to želi, osim ako posebno opravdani razlozi na strani poslodavca to onemogućuju."

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

Ako njoj šef odobri korištenje GO jer ima tko raditi  i nije problem organizirati posao, a i zbog nadolazeće situacije sa COVID-om 19 na jesen i zimu pitanje je tko će i dali će moći na godišnji odmor.

Može li ona ići tih 5 dana na GO odmor, jeli to pravno gledano uredu? Ili da se sačeka da prođe natječaj i da dobije posao za stalno?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija