Jump to content

"Pravo" na bolovanje do operacije


hetta

Preporučene objave

Zanima me što je sa bolovanjem prije same operacije na koju se čeka i po par mjeseci. U slučaju kada imate posao sa posebnim uvjetima rada (penjete se na visinu), na kojem tijekom radnog vremena nosite cca 15-tak kilograma radne opreme (ovo ne nosite na visinu, ostaje dolje). Nikad se ne zna koliko daleko ćete ju nositi ili koliko puta tijekom dana, zbog prirode posla. Moja je logika da ako trenutno takav rad ne stvara problem, ne znači da ga ne pogoršava, pa do operacije može biti puno gore odn.može čak potaknuti neku komplikaciju. I radi se o ženi (u pedesetima), ne muškarcu, tek toliko ako je to bitno.
Dakle, posao je takav da se ne može malo "prilagoditi" tvom stanju, ono tipa "pa nemoj to nositi" ili slično.

I sjećam se da sam jednom negdje naletjela na informaciju da ako ti LOM ne želi otvoriti bolovanje, a ti smatraš da ne možeš raditi, obraćaš se HZZO? Kako, kada?

I još nešto - još uvijek je "na snazi" ono da ako imaš uputnicu za neki specijalistički pregled koji se radi samo u tvoje radno vrijeme imaš pravo na BO za to vrijeme (taj dan, nekoliko sati, nebitno)?
 
Aha, zaboravih - bruh je u pitanju.
uređeno: od hetta
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija