Jump to content

Uporabna dozvola


emka

Preporučene objave

Poštovani ,

imam jednu nedoumicu. Prilikom prodaje nekretnine agencija ne želi upisati i "uporabna dozvola" u oglas.

Naima kuća je građena prije 1980, ali je 2013 nadograđen jedan dio i u ZK glasi:

Zabilježba temeljem članka 36. Zakona .,.. zabilježuje se da je za evidentiranje građevina u katastru gospodarske zgrada površine 42 m2, i

nadstrešnice 25 m2 priloženo Riješenje o izvedenom stanju Gradskog ureda za prostorno uređenje i izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet

Treći područno odsjek ........ 30.svibnja 2014. klasa ta i ta.... Kažu da je to bitno prilikom prodaje putem banke kredita.

Obzirom da sam istu kupila prije par godina također kreditom ..ništa nije bilo sporno, da li me imaju pravo kao agencija to tražiti. Kuća ima urednu građevinsku dozvolu iz 1976.g.

Hvala. lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Banke sada pri realizaciji stambenog kredita traže za nekretninu dokaz legalnosti a to je uporabna dozvola. Kako je vi vjerovatno nemate ishodovanu ne mogu to ni upisati u oglas a niti će je potencionalni kupac moći priložiti pri zahtjevu za kredit, a samo rješenje o izvedenom stanju za određene objekte nije uporabna dozvola za nekretninu. Shodno tome bi trebali ishodovati uporabnu dozvolu za građevine izgrađene na temelju akta za gradnju izdanog do 2007.   

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija