Jump to content

Trgovina - Proizvodi kojima je istekao rok trajanja na teret prodavača


Goguleta

Preporučene objave

Poštovani,

Molim Vas neka mi netko odgovori - smije li poslodavac naplaćivati proizvode kojima je istekao rok trajanja, a za koje ne postoji opcija povrata po punoj cijeni svojim zaposlenicima?

Radim u malom kvartovskom dućanu, veličine 80kvadrata najčešće sama u smjeni. Dućan je krcat robom, posla ima. Mi bi za svaki proizvod trebali tri puta prijavljivati kad ističe rok, par dana prije, na dan isteka ujutro i na dan isteka navečer. Ukoliko se preskoči ijedan od ovih koraka poslodavac naplaćuje prodavaču robu po punoj cijeni. Ne moram ni napominjati koliko je to teško izvedivo uz sav posao preuzimanja robe, naručivanja, punjenja polica, rezanja narezaka, posluživanje i naplaćivanje kupcima, pauze niti nemamo kad radimo sami smjenu, radimo i prekovremeno (što se ne računa), a imamo samo jedan dan u tjednu slobodan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne smije. Zakon o radu u čl. 96. propisuje zabranu prijeboja, te kaže da poslodavac ne smije bez suglasnosti radnika svoja potraživanja prema radniku naplatiti uskratim plaće ili nekog njezina dijela, odnosno uskratom naknade plaće ili dijela naknade plaće. Nadalje, u čl. 228. Zakona o radu ovakvo ponašanje poslodavca je definirano kao teži prekršaj. Pa prema navedenom itekako imate osnove za prijavu poslodavca inspekciji rada.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija