Jump to content

Prenamjena zemljišta?

Preporučene objave

objavljeno:

Imam li pravo kao dragovoljac i hrvi Domovinskog rata, 2 čestice zemljišta moga vlasništva prenamjeniti u građevinsko, a prema ZOPHBDR-a ?

Ubrajam u to priključak vode, plina i struje. Inače je zemljište u građevnoj zoni i uz zemljište prolazi asfalt, struja, plin, voda. Legalno, ucrtano.

Odakle krenuti?

Zahvaljujem unaprijed.

odgovoreno:
, Draganec je napisao:

Imam li pravo kao dragovoljac i hrvi Domovinskog rata, 2 čestice zemljišta moga vlasništva prenamjeniti u građevinsko, a prema ZOPHBDR-a ?

Ubrajam u to priključak vode, plina i struje. Inače je zemljište u građevnoj zoni i uz zemljište prolazi asfalt, struja, plin, voda. Legalno, ucrtano.

Odakle krenuti?

Zahvaljujem unaprijed.

Mogu svi napraviti prenamjenu.ali Tebe interesira da li tu " uslugu " trebaš platiti ??

Pronađi zakon o prenamjeni zemljišta i tamo vidiš tko je izuzet od plačanja državnih taksi / biljega.

odgovoreno:

Što se tiče prenamjene (poljoprivrednog) zemljišta ugrađevinsko za početak bi trebali imati akt za građenje na osnovu kojeg bi se tražila prenamjena zemljišta u građevinsko. Kao HRVi bi trebali biti oslobođeni naknade za prenamjenu.

Za priključke bi trebali vidjeti u vašoj JLS jer oni imaju (ako imaju) propisana oslobođenja ili sufinanciranje dijela troškova priključka (npr. za kanalizaciju).

odgovoreno: (uređeno)
, Draganec je napisao:

Odakle krenuti?

Zahvaljujem unaprijed.

Ako izganjaš građevinsku dozvolu, možeš na osnovu iste od ministarstva branitelja zatražiti struju, vodu, plin i dobiti ćeš ali smo ako osim te nekretnine nemaš više ništa na sebi, neku drugu nekretninu. Dobiješ ako ti je to jedina nekretnina. 

A prenamjena zemljišta može ići i samo sa statusom branitelja više od 100 dana. Doneseš im potvrdu  o hrvatskom branitelju i izdaju ti rješenje bez da platiš. Ali to ide samo ako ćeš tu raditi nešto. 

Tako je bilo u mom slučaju. 

uređeno: od Kompa
odgovoreno:

Ja bi ishodovao dokumentaciju ako može, a kćer bi radila i financirala. Cilj mi je ishodovati česticu prenamjenit u građevinsku, plin, struju , vodu i potom darovati kćeri zemljište.

odgovoreno: (uređeno)
prije 4 sati , Kompa je napisao:

Ako izganjaš građevinsku dozvolu, možeš na osnovu iste od ministarstva branitelja zatražiti struju, vodu, plin i dobiti ćeš ali smo ako osim te nekretnine nemaš više ništa na sebi, neku drugu nekretninu. Dobiješ ako ti je to jedina nekretnina. 

A prenamjena zemljišta može ići i samo sa statusom branitelja više od 100 dana. Doneseš im potvrdu  o hrvatskom branitelju i izdaju ti rješenje bez da platiš. Ali to ide samo ako ćeš tu raditi nešto. 

Tako je bilo u mom slučaju. 

Mislim da ministarstvo branitelja ne financira vodu , struju, odvod i cestu ( po "zakonu" dodjela građevinske čestice) , već to radi grad.naravno ako imju slobodno zemljište u žele financirati infrastrukturu ali samo onima koji imaju pravo na stanbeno zbrinjavanje.

uređeno: od buda2
odgovoreno:
prije 20 sati , buda2 je napisao:

Mislim da ministarstvo branitelja ne financira vodu , struju, odvod i cestu ( po "zakonu" dodjela građevinske čestice) , već to radi grad.naravno ako imju slobodno zemljište u žele financirati infrastrukturu ali samo onima koji imaju pravo na stanbeno zbrinjavanje.

Ja sam tražio ministarstvo branitelja i od istog dobio odgovor da im dostavim da li imam, odnosno nemam više niti jednu nekretninu. 

Nisam išao preko lokalne zajednice već samo preko ministarstva branitelja. 

No, međutim imao sam igrom slučaja nekretnina, pa sam sam odustao dalje ići po tom pitanju. 

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija