Jump to content

Ozljeda na radu


davor2002

Preporučene objave

Poštovanje.

Imam pitanje vezano uz ozljedu na radu koja nije prijavljena od strane poslodavca. 2018 sam ozljedio kralježnicu pri obavljanju posla na održavanju stroja, no poslodavac ju nije prijavio uz obrazloženje da je prošlo previše dana od same ozljede do otvaranja bolovanja. U međuvremenu sam operiran, uz komplikacije, i nakon nepune dvije godine provedene na bolovanju vratio se na posao. Po povratku na posao sam saznao razlog ne prijavljivanja ozljede na radu, gore naveden, i da sam na zadnjem lječničkom pregledu dobio ograničenja za rad prema kojima nisam ni smio obavljati poslove koje sam obavljao. Zanima me da li je ozljeda na radu trebala biti prijavljena ili da li se još može prijaviti, te da li je poslodavac bio u prekršaju pošto sam radio unatoč ograničenjima od strane dr. medicine rada?

Zahvaljujem.

Davor

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ozljedu možete još uvijek prijaviti i sami. No, biti će problema oko toga što ne postoji inspekcijski zapisnik. Mislim, u smislu priznavanja ozljede. Jer o njemu ovisi da li bi konstatirao da ste sami krivi za ozljedu ili ne, u kojem slučaju bi imali pravo na 100% plaće dok ste na BO. U svakom slučaju, pozanimajte se u HZZO-u oko procedure samoprijavljivanja. Nadam se da barem na papirima od liječnika piše kad i gdje ste se ozlijedili. Još bolje ako imate od hitnog prijema ili slično.

Da, bio je u prekršaju. 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija