Jump to content

Problem sa strujom i najmoprimcem


Rainyday

Preporučene objave

Pozdrav, trebala bih savjet oko jedne situacije. Naime, uzela sam u najam kuću na 4 kata na moru te smo je partner i ja preuredili u hostel. 2 kata su hostel a 2 kata su pretvorena u 2 stana. Ukratko, 2 kata koji su stanovi smo iznajmili jednoj firmi (sa ugovorom naravno) za smjestaj njihovih radnika. 

Kako je njih bilo vise, a zimi su se svi grijali, u veljaci su dosli vrlo veliki racuni za struju. Veci racun nego dobivamo od njih najam. Tada nam je vlasnik firme objasnio da je radio neke radove za HEP i da li moze kompenzirati za struju a mi da se oduzimo sa 2 mjeseca bez najma. Dakle da on rjesi racune struje kompenzacijom a onda 2 mjeseca ne plati najam. Tada smo pristali jer je racun bio vrlo velik te dosta veci nego sto bi bila 2 najma. 

Sve je bilo u redu mjesecima do prije 3 tjedna kada je dosla opomena za struju. Nisu je slali radi korone ocito par mjeseci. Odmah smo ga zvali i placeno je po opomeni sve osim iznosa iz veljace koji je kao kompenziran. Prije 5 dana struja je iskljucena. Radi duga. Dakle, mi smo platili preko 14 000 kn kesa razlike struje. Sada je kuca bez struje, njegovi radnici su unutra i on svaki dan tvrdi da ce danas biti rjeseno i tako 5 dana. I njegovi radnici vrse pritisak na njega jer zive tamo. On nas svaki dan uvjerava da je to rjeseno, da samo ceka da se kompenzacija proknjizi i tako danima.  Naravno, iz svega proizlazi da nas je prevario i da je prica sa kompenzacijom bila laž i da HEP duzi za taj iznos i da smo jos dali bezveze 2 mjeseca bez najma. Kontaktirali smo HEP, stalno javljaju da će povjeriti  da li to postoji i nikako dobiti odgovor eto već 5 dana. Iduci tjedan imamo neke turiste, iznos nam je velik za skupiti u par dana i ne znam sto uciniti. Da li ima smisla prijetiti policijom da cemo ga prijaviti ili ikakva slicna opcija? Nama je samo bitno da dobijemo struju 
 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru. Bila sam u HEP-u i rekli su da platimo razliku opomene pa ce ukljuciti ali da sacekam da provjere da mozda stvarno ne postoji ta kompenzacija. I zovem svaki dan, kazu "moramo vidjeti sa voditeljem, mozda je u Zagrebu, mozda kod direktora" i tako 5 dana. Nikako da saznamo da li postoji ili ne. 

Znam da smo napravili previse propusta, naime, prvih par mjeseci su bili uredni i redovno plaćali najam pa kad je dosla tema sa strujom na stol nismo sumnjali u njih. 

Razmisljam sto  je najucinkovitije kako bi ga se mozda navelo bar da plati struju ako je kompenzacija laz, čak je i njemu u interesu posto ima svoje ljude u kuci kojima je ovo neizdrzivo. 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija