Jump to content

Ugovor o dosmrtnom uzdržavanju


AnRa

Preporučene objave

Pozdrav,

Zanima me da li je kod sklapanja ugovora o dosmrtnom uzdržavanju,davatelj uzdržavanja oslobođen plaćanja poreza na nekretnine ili nije?

Jer u zakonu prvo stoji tko je oslobođen plaćanja poreza na nekretnini,a to je poglavlje IV porezna oslobođenja, odjeljak 1. opća oslobođenja, članak 13. , pa je kasnije u zakonu navedno u poglavlju V nastanak porezne obaveze cčanak 16, stoji da se plaća porez na nekretnine kod sklapanja ugovora o dosmrtnom uzdržavanju ,pa me bune ta 2 članka, pa ako netko zna iz prve ruke odgovor bila bih jako zahvalna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat, AnRa je napisao:

Jer u zakonu prvo stoji tko je oslobođen plaćanja poreza na nekretnini,a to je poglavlje IV porezna oslobođenja, odjeljak 1. opća oslobođenja, članak 13. , pa je kasnije u zakonu navedno u poglavlju V nastanak porezne obaveze cčanak 16, stoji da se plaća porez na nekretnine kod sklapanja ugovora o dosmrtnom uzdržavanju ,pa me bune ta 2 članka

Jedno je kad nastaje porezna obveza ( čl. 17 st. 1) , a drugo je plaćanje poreza, odnosno da li ste u obvezi platiti porez ili ne ( čl. 13). 

 

prije 1 sat, AnRa je napisao:

poglavlju V nastanak porezne obaveze cčanak 16, stoji da se plaća porez na nekretnine kod sklapanja ugovora o dosmrtnom uzdržavanju

Ne stoji da se plaća

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija