Sandrina123 objavljeno: 31. kolovoz 2020. objavljeno: 31. kolovoz 2020. Pozdrav, moj otac je korisnik stanarskog prava u nekretnini u vlasnistvu Jehovinih svjedoka. Sve rezije podmiruje na vrijeme, nema duga. Nedavno je dobio od njih dopis u kojem navode dug od cca 9000kn, jer kako kazu "naknadno su utvrdili da su pogresno izracunali najamninu, od 1.9.2018.-1.9.2019. Moje je pitanje- imaju li oni pravo na takav nacin izracuna i slanja dopisa, iako je tata sve do sada placao na vrijeme? Sto mu je ciniti? lp sandra Citiraj
Borbena7 odgovoreno: 31. kolovoz 2020. odgovoreno: 31. kolovoz 2020. Kako oni u tom dopisu obrazlažu svoje naknadno potraživanje tj. na koje činjenice se pozivaju? Citiraj
Sandrina123 odgovoreno: 31. kolovoz 2020. Autor odgovoreno: 31. kolovoz 2020. Nize saljem Dopis. Citiraj
Borbena7 odgovoreno: 31. kolovoz 2020. odgovoreno: 31. kolovoz 2020. Navedeno potraživanje je opravdano, radi se o čl. 28. a. Zakona o najmu stanova. Kako se kod ove tražbine primjenjuje trogodišnji zastarni rok, mišljenja sam da bi bilo dobro da se ponašate sukladno traženju iz dopisa, jer Vas u protivnom mogu ovršiti. Citiraj
Sandrina123 odgovoreno: 31. kolovoz 2020. Autor odgovoreno: 31. kolovoz 2020. Aha, okej. Bilo mi je bitno da postupaju po odredjenom clanu Zakona, hvala na brzom odgovoru. Lp. Citiraj
Borbena7 odgovoreno: 31. kolovoz 2020. odgovoreno: 31. kolovoz 2020. Da, postupaju, samo su se u dopisu pozvali na izmjene i dopune Zakona o najmu stanova, pa Vas je možda to zbunjivalo. Svakako nastojite buduće rate plaćati sukladno zakonskoj obvezi, a dug pokušajte otplaćivati mjesečno u obrocima kojim možete (to su Vam i ponudili i to je sasvim korektno od njih), i to bi trebalo biti dovoljno da Vas se ne ovršava. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.