Jump to content

Mjerenje temperature djetetu po uputama ZJZ


bigtimerush

Preporučene objave

Pozdrav, pogledala sam malo teme, ali ne bih znala gdje da ovo stavim, pa postam ovdje. Meni se čini da su stvari oko ove pandemije izmakle kontroli, i da traže od nas svašta što nema logike. Uskoro počinje škola i vidim da se naveliko, osim korištenja maski, govori o mjerenju tjelesne temperature učenika nekakvim beskontaktnim toplomjerima pri ulasku u školu. Da li samo ja to mislim, možda sam i u krivu, ne znam, da se tu radi o zdravstvenom podatku (i još većinom su to maloljetnici po školama). Taj podatak se prikuplja i nekamo bilježi. Da li bi roditelji trebali dati školama privolu da uopće uzimaju taj podatak o zdravstvenom stanju naše djece? Mislim, sada im dajemo privolu za korištenje fotografija i svakakvih gluposti, zar tjelesna temperatura nije isto nešto što karakterizira osobu odnosno njeno zdravstveno stanje? I što ako se recimo desi da dijete ima povišenu temperaturu (iznad koje vrijednosti -ne znam?) ima li škola ili neka osoba u školi pravo taj osobni zdravstveni podatak slati nekoj drugoj instituciji (npr ZJZ, ili nekom liječniku)? Je li taj uređaj s koji se mjeri ispravan, baždaren? Što ako pokaže krivo očitanje i djete bude 'označeno' kao nepodobno za školu? Meni ta priča ne drži vodu, ali nitko ne reagira? Thanks

uređeno: od bigtimerush
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po osobnom iskustvu, bilježe u nekim upisnim listama za svaki dan. Mene više brine situacija što su ti beskontaktni toplomjeri prilično netočni, pa što se događa u situaciji da djetetu krivo očita temperaturu, i ona bude viša od 37,5 stupnjeva? Po meni, trenutno zdravstveno stanje (tjelesna temperatura) nije osobni podatak koji se štiti, ali mogu biti u krivu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, bigtimerush je napisao:

 Uskoro počinje škola i vidim da se naveliko, osim korištenja maski, govori o mjerenju tjelesne temperature učenika nekakvim beskontaktnim toplomjerima pri ulasku u školu.

Taj podatak se prikuplja i nekamo bilježi.

Je li taj uređaj s koji se mjeri ispravan, baždaren? Što ako pokaže krivo očitanje i djete bude 'označeno' kao nepodobno za školu? 

Baždareni nisu (bar ne onih nekoliko s kojima sam ja mjerio zaposlenicima/narodu).

Upisivati mogu prvi dan ili samo počet upisivati jer će skužit (ako već nisu) da će to trajati satima (mnogo djece).

Ako pokaže temperaturu (crveno) mjeriti će još par puta da budu sigurni.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija