Jump to content

Prijetnja tužbom za ne ugovorenu uslugu


jozy

Preporučene objave

Pozdrav svima!

Molio bih pomoc oko jedne poprilicno cudne situacije. Naime vlasnik sam obrta vec 7 godina, nikad u problemu s nikim, ali sad sad se nasao u poprilicno cudnoj situaciji. 

Dakle osoba A smatra da je moj radni stroj nanio stetu njenom posjedu (cca 1000 kn stete) to se navodno dogodilo u 7. Mjesecu 2019. godine.

Osoba A ugovara s obrtom X da se to sanira, i obrt X ispostavlja fakturu mom obrtu u 9. mjesecu 2019. godine.

Ja sa vlasnikom obrta X nikad nisam komunicirao na nijedan nacin, niti sam obavljeni popravak narucio, jer je sporna moja odgovornost u nastanku stete.

E sad kako ja naravno nisam platio navedenu fakturu, jucer dobivam upozorenje pred tuzbu na temelju sporne fakture.

Moje je pitanje, dali je legalno da obrt X izdaje meni racun za uslugu koju je obavio po nalogu osobe A, bez ikakve konzultacije samnom? Ja smatram da je tu sigurno prekrsen nekakav zakon (ako mozete navesti koji)

Te kakvi su izgledi ako obrt X stvarno podigne tuzbu

Hvala na odgovoru

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što se tiče tužbe ili eventualne ovrhe na temelju vjerodostojne isprave, vjerujem da ćete lako otkloniti obvezu na plaćanje te fakture (svakako pišite prigovor!), jer niste naručili taj rad. Taj obrt bi trebao imati ugovor s Vama, radni nalog koji ste Vi osobno potpisali ili nešto slično, što će u postupku morati pokazati sudu, da bi njihova tražbina bila osnovana. 

Ako se ispostavi da su oni radili radove na posjedu koji nije u Vašem vlasništvu, tada zbilja ništa ne ukazuje da biste Vi bili naručitelj, a teret dokazivanja je na tužitelju. BTW, provjerite u kakvom su odnosu ta osoba A s obrtom X, da se ne bi radilo o nekoj organiziranoj prijevari ili načinu iznude.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nisam bas siguran da je nastalo djelovanjem mog stroja, medutim vjerojatnost uvijek postoji. Nebih htjeo ostetiti covjeka, ali cuo sam da je sklon takvim sumljivim radnjama pa sam autimatski nepovjerljiv prema njegovim tvrdnjama.

Naime ja sam njega nazvao lani u 7. Mjesecu i rekao, bager je prosao u tjesno kraj ograde, pogledajte jeli bilo stete. Prvi nas kontakt od tad je poziv prije koji dan da zasto nisam platio bravaru, da mi je poslao racun.

Sve u svemu dosta cudno

Osoba A i obrt X su ocito poznanici i iz istog sela, sto nemora znaciti da je prevara u pitanju.

U biti sve se svodi na situaciju da je 3. Osoba narucila posao u izvodaca kojeg nikad nisam kontaktirao, i za to je meni izdan racun. I sad se meni prijeti tuzbom, da nije tragicno bilo bi smjesno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija