LanaZG 0 Objavljeno u rujan 1, 2020 Podijeli Objavljeno u rujan 1, 2020 Suprug mi je umro prije mjesec dana. Od zajedničke imovine stečene u braku imamo zemljište i vikendicu na moru. Zanima me kako ćemo moje dvije kčeri i ja ostavinskom raspravom ostvariti nasljedstvo na tu nekretninu. Da li je vlasništvo mog supruga 1/2 vlasništva (jer je stečeno u braku) ili je nekretnina u cjelosti njegova jer je kao takva upisana u gruntovnici. Ja tamo nisam navedena kao suvlasnik premda smo nekretninu ponavljam stekli u braku (suprug je zamlju i kuću naslijedio od roditelja). Interesira me da li se vlasništvo dijeli na tri jednaka dijela iz vlasništva cijele nekretnine ili je moje vlasništvo 1/2, pa se od druge polovine dijeli na 3 dijela. Unaprijed hvala na odgovoru! Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
gianna 0 objavljeno rujan 1, 2020 Podijeli objavljeno rujan 1, 2020 Vase je pola, to je moje mišljenje Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
Borbena7 1940 objavljeno rujan 1, 2020 Podijeli objavljeno rujan 1, 2020 Prije 19 minuta, LanaZG je napisao: Interesira me da li se vlasništvo dijeli na tri jednaka dijela iz vlasništva cijele nekretnine ili je moje vlasništvo 1/2, pa se od druge polovine dijeli na 3 dijela. Dijeli se na tri jednaka dijela, ali Vi možete na ostavinskoj raspravi ukazati da se radi o bračnoj stečevini i da je pola te imovine koja čini ostavinsku masu zapravo Vaše suvlasništvo. Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
Matrix 1974 objavljeno rujan 1, 2020 Podijeli objavljeno rujan 1, 2020 prije 2 sati , gianna je napisao: Vase je pola, to je moje mišljenje prije 2 sati , Borbena7 je napisao: da je pola te imovine koja čini ostavinsku masu zapravo Vaše suvlasništvo. Da, ali samo one imovine koja čini bračnu stečevinu, tako da npr. ne može biti bračna stečevina sljedeće: prije 3 sati , LanaZG je napisao: (suprug je zamlju i kuću naslijedio od roditelja). Borbena7 je reagirao na to 1 Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
If you have an account Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.