Jump to content

Povratak u stan nakon napuštanja obitelji

anonimno

Preporučene objave

Suprug (još uvijek nije bivši) je prije par mjeseci svojevoljno napustio naš zajednički stan i preselio k roditeljima. Od tada me pokušava privoljeti da potpišem zahtjev za sporazumni razvod braka (u posljednje vrijeme to sve više sliči na prisilu). Od svojeg odvjetnika sam dobila savjet da to ne potpisujem, dok ne formiramo ugovor o podjeli bračne tečevine i ne ovjerimo ga kod javnog bilježnika. U početku je bio sporazuman s tim da me isplati kupovinom stana, ali sad kad je malo poradio na matematici i shvatio da će taj stan morati otplaćivati slijedećih 25 godina, pa još plus alimentacija za dijete, nekako mu se to rješenje baš i ne sviđa... Ponudio mi stan od 30 m2 za mene i dijete (mi smo napravili stan od 120m2, s garažom i podrumom), s tim da bi hipoteka bila na tom mojem novom stanu?! A kakvu garanciju ja onda imam da on taj kredit zaista kani i otplaćivati? Najnovija ideja je da ako ja odmah ne pristanem na te uvjete, da se on vraća natrag u naš stan, i da će uzurpirati polovicu. Da li imam pravo na to da mu zapriječim ulazak u stan, pogotovo zato jer se osjećam ugroženo?

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija