Jump to content

Molim za pravni savjet


kylo1212

Preporučene objave

Pozdrav,

 

Molim Vas za pravnu pomoc.

 

Suprug i ja smo zajedno preko 12 godina. On nikad nije imao prisan odnos s roditeljima niti su mu pruzili ikakvu ljubav ili podrsku u icemu sto je radio, pa tako nisu podrzali ni nasu vezu/brak. Radi se o narcisoidnim ljudima koji nastoje kontrolirati tudje zivote, koji nisu nigdje zaposleni i kojima je pojam zivota gledanje tudjih poslova te komentiranje istih.

Oni su jos davno dobili nekakvo stanarsko pravo u kuci koje su bili u posjedu te je bio rat itd itd I oni su lijepo na crno nadogradili i kat, i okolo sa obje strane apartmane, sve skupa 7 stanova.

10 godina su iznajmljivali te apartmane  na crno naravno, te kada je dosla legalizacija, predali su zahtjev te platili komunalije.

Sudski su se sporili za zemljiste oko kuce , doslo je do vrhovnog suda, te su izgubili te morali platiti to zemljiste.

Jos se nisu uknjizili, jer gospoda zele uknjiziti cijelu nekretninu kao kucu a u naravi je to 7 stanova naredanih jedni oko drugih, te to treba etazirati ili kako vec, uglavnom oni su u vlasnickom listu vlasnici samo tog starog dijela 70m2 na koje su stekli stanarsko pravo a u naravi se radi o 700m2.

Nakon godina i godina bez kontakta  radi narusenih obiteljskih odnosa te nastojanja kontroliranja nasih zivota, odlucili smo se pomiriti s njima te im dati jos jednu sansu radi naseg djeteta, htjeli smo da ima normalnu obitelj te smo vjerovali da su se promjenili, bar su tako tvrdili.

Predlozili su nam da na ‘’crno’’ sagradimo kat na toj cestici, dakle dolje je bio poslovni prostor i gore ravna ploca. Taj poslovni prostor nije uknjizen a oni su ga prenamjenili u jos jedan stan u medjuvremenu.

Mi, u nemogucnosti kupnje vlastite nekretnine u gradu gdje su cijene eksplodirale, pristajemo te dizemo stambeni kredit te dajemo hipoteku na dom mojih roditelja. Pocinjemo gradnju, s tim da sve to gradi sam moj otac svojim rukama, svaki dan je radio po 12 h, od zidanja, do krova… ma sve. Njegovi roditelji su potpisali u banci suglasnost da mi dizemo kredit da bi izgradili sebi stan na katu iznad njih.

U tijeku gradnje raspituju se za koliko bi to moglo se iznajmiti, za koliko prodati… podbadaju da je bolje da to ‘’damo’’ njima, da odemo negdje drugo… a sve kroz neki humor.

Cuvali smo svaki racun za svaku ciglu, za svako ljepilo, za svaku vrecu cementa, za namjestaj  itd.

Uselili smo prije 4 mjeseca, te otad krece bezobrazno ponasanje, ignoriranje nas, ignoriranje unuke, da bi eskaliralo prijetnjama smrcu koje smo i prijavili te oni imaju zabranu prilaska nama na 20 metara.

Nakon toga dobivamo pismo odvjetnickog ureda da smo bespravno u NJIHOVOM stanu u koji nisu ulozili niti jedne jedine kune tijekom gradnje te da imamo 30 dana da iselimo. Iscenirali su da su oni to nama USTUPILI, da je to njihovo vlasnistvo. Prijete da ce nam sve srusiti i razbiti.

 

Molim vas za savjete sto te kako dalje.

Mi smo doslovno sve sagradili te financirali iako je na crno, mi nismo imali u tom trenutku drugog izbora.

Koje su sanse njima a koje nama ako dode do spora?

Oni nisu uknjizeni ni za ovo ispod nas, a svojataju nas stan.

Radi se o kleptomanima , ljudima koji kradu okolo, koji zlostavljaju, koji prijete… ma na nenormalan nacin su nam utjecali na zivot. S nikim posla nemaju, nemaju nijednog prijatelja, nisu s rodbinom u dobrim odnosima, psihopati od ljudi.

Kakva prava mi imamo?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 46 minuta, Ruby_Danderfluff je napisao:

Imate pravo na dom te pravo na naknadu uloženoga. Ne čekajte ni trenutak, tužite ih radi naknade uloženoga, a kada to ne budu mogli platiti jer nigdje ne rade, onda im ovrhom na nekretnini uzmite cijelu nekretninu na račun uloženoga. 

 

Istina je da ne rade, ali imaju novca jer iznajmljuju 5 apartmana , a nijedan nije ispod 150E pp/pn, tako da , upravo to i zele, da nas izbace na ulicu, a da za malo para dobiju novi apartman kojeg ce izdavati, tako da nam to nije opcija.

Ostajemo po cijeni zivota i smrti u stanu. Stan ne postoji u papirima, pa me zanima kako bi sud gledao na ovakav slucaj, jer oni ne mogu dokazati da su vlasnici stana.

Ovdje se radi o cistoj zlobi , i naravno uvijek gledanju vlastite koristi i kako sto vise novaca izvuci a sto manje uloziti/platiti. Taj uzitak da im prepustim stan koji smo izradili svojim znojem i novcem - to ne dolazi u obzir

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, kylo1212 je napisao:

Stan ne postoji u papirima, pa me zanima kako bi sud gledao na ovakav slucaj, jer oni ne mogu dokazati da su vlasnici stana.

Ne vodite se takvom činjenicom, ovo iz razloga odredaba čl. 9 ZV, dakle, uopće je nebitno postoji li građevina u papirima ako su oni upisani ili predmnijevani  vlasnici k.č. na kojoj ista leži. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 9 sati , Matrix je napisao:

Ne vodite se takvom činjenicom, ovo iz razloga odredaba čl. 9 ZV, dakle, uopće je nebitno postoji li građevina u papirima ako su oni upisani ili predmnijevani  vlasnici k.č. na kojoj ista leži. 

Pozdrav,

 

Nisu, na cesticu je trenutno upisano jos uvijek poduzece od kojeg su stekli stanarsko pravo, oni su vlasnici samo jednog etaziranog stana u vlasnickom listu cestice, a taj stan se ni u jednom zidu ili tocki ne dodiruje s nasim stanom.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija