Jump to content

EOS pokušaj naplate kredita iz dtuge države


Istvanlanof

Preporučene objave

Ovo je moja situacija: prije 2 godine doselio sam iz Bosne u Zagreb gdje živim i imsm prebivalište. U Bosni sam imao kredit u Unicredit bank koji sam uredno vraćao do siječnja ove godine, nakon toga nisam uplaćivao. Jučer mi dolazi od EOS Matrix pošta u sandučiću - Poziv na plaćanje duga Unicredit bank u iznosu od 136000 kuna. Nije mi jasno kako oni mogu naplacivati dug iz druge države i od kud im uopće podatci o mojoj adresi? Zanima me je li oni ovdje idu na blef ili stvarno mogu ići do kraja sa naplatom duga po kreditu iz druge države? Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Preseljenjem niste oslobođeni dugovanja i vjerovnik ima pravo tražiti podmirenje. Očito vjerovnik posluje sa Eos-om, a iz ovoga što ste naveli nije jasno, da li Eos prijeti naplatom u Bosni ili u Hrvatskoj. Do adrese se dolazi bez ikakvog problema, ako osoba dokaže da ima opravdani pravni interes, tako da je Eos to morao dokazati pri MUP-a.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moguće je da su ih ovlastiti samo da posreduju u izvansudskom postupku tj. dok ne pokrenu sudski postupak u BiH. Vjerojatno će Vas zvati na telefon, pa ih možete pitati na temelju čega Vas oni kontaktiraju - kakav ugovor je sklopljen sa vjerovnikom i na temelju čega potražuju dug - koju ispravu su im ustupili, ako su je već ustupili?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija