Jump to content

Javni red i mir, policija zastrašuje svjedoke


Justitiaest

Preporučene objave

Pozdrav, kamion stane uz moje dvorište i istovara, auti prolaze. Susjeda autom stane, viče na radnike u dvorištu, nakon toga i na mene i vrijeđa me. Događaj prijavim policiji, čekam dva sata i odem na posao. Zove me policajka i negoduje, pita kako će sad uzeti moju izjavu na zapisnik kad nisam doma i kaže da će otići kod susjede, da će ova reći da sam ja galamio i da će onda mene prijaviti. 

Radnici kažu da je policija bila, da ih je policajka zastrašila da razmisle što će reći i da će ići svi na sud, tako da nisu ništa rekli. 

Policajka prijavljuje mene i susjedu. 

Što bi napravili sad? Predstavku na rad i postupak policajke? 

Radnici ne žele pričati nikako, stranci su, boje se da im policija neće produžiti boravak. 

Imam video nadzor i vidi se jedino da sam u svom dvorištu a ona u autu na cesti i da stoji dvije minute pa odlazi. 

uređeno: od Justitiaest
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako budete svi šutili na sudu, onda neće bit ni osude. Ako optužujete jedni druge, moguće osuda svima. Ako postoji svjedok s treće strane, ovisi o njemu. Stvar je u tome da policajci osobnim opažanjem nisu neposredno utvrdili prekršaj, dakle, oni su došli i nije se ništa događalo. Vas nije bilo. Miriše na in dubio pro reo, odnosno oslobađanje zbog nedostatka dokaza. U slučaju osude do 100 eura kazne..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi možete pisati predstavku unutarnjoj kontroli i dobit ćete odgovor, ali sa time nećete dobiti ništa, jer iz opisane situacije ne vidim kako bi mogli dokazati nezakonito postupanje. Što se tiče prijave, lijepo na sudu svi iskazivati kako je bilo, pa neka sudac odluči. Inače, vi kao okrivljenik u prekršajnom postupku možete izvršiti uvid u spis, kad optužni prijedlog sa prilozima bude poslan na prekršajni sud. Najbolje je to napraviti kada dobijete poziv, pa neposredno prije, a tako se možete upoznati sa stanjem spisa i tko je što rekao. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija