Jump to content

alimentacija , kašnjenja. pretplate


keep calm

Preporučene objave

2015 nakon razvoda bivši  suprug je dobio rješenje kojim u roku 15 dana mora platiti 45000 kn na ime uzdržavanja djece. Uplatio je  u par navrata u roku 6 mjeseci i to samo navedeni iznos ,nikakav dodatni iznos zbog kašnjenja, kamata na račun tih 6 mjeseci . Svih ovih godina plaćao je alimentaciju na moj račun s kašnjenjem od par dana 1-10. Zadnjih 6 mjeseci uplaćuje na vrijeme iznos određen presudom +100 kn više . Rekla sam mu da mi uplaćuje presudom točno određenu svotu , no on se oglušuje. Djeca su punoljetna, studenti.  Može li on s vremenom tražiti od njih ili mene povrat tih pretplaćenih  sredstava ( 100 kn mjesečno). mogu li djeca u tom slučaju tražiti kamate na račun svih njegovih kašnjenja. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Djeca trebaju otići na Finu i ispuniti Zahtjev za izravnu naplatu sa obrazloženjem, kada je i koliko što platio, te Vam Fina izračuna koliki je preostali dug na ime kamata i blokira mu račun. Na taj način prekidate zastarni rok, a svoj zahtjev u bilo kojem trenutku možete povući sa naplate tj. djeca ga mogu povući s obzirom da su punoljetni i da im nije potreban zakonski zastupnik.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija