moslavac24 objavljeno: 9. rujan 2020. Dijeli objavljeno: 9. rujan 2020. Poštovani, prilikom prelaska iz jedne tvrtke u drugu - bez prekida radnog staža, sporazumno - potpisao sam ugovor na neodređeno. Uz njega potpisan je i dodatni sporazum o suradnji (bivše i sadašnje tvrtke ) u kojem se u zasebno članku ističe da prelazim pod istim uvjetima i sa istim iznosom plaće koju sam imao. Ujedno, bivša tvrtka sufinancira mjesečno ( 30 % ) moje ( brutto ) plaće, na ime poslova koje ću za njih i dalje obavljati ( i obavljam ). Prilikom jednog razgovora ( ove god. ) primjetio sam da mi se u obračunu plaće nigdje ne vidi % i iznos minulog rada. Uputio sam upit nadležnoj ravnateljici tvrtke, uz napomenu da sam kontaktirao računovodstvo tvrtke koji su mi potvrdili da mi se ni ne obračunava minuli rad, a da bi se to moglo odmah sprovesti, samo da treba odluku o tome donijeti nadležni upravitelj te istu dostaviti u računovodstvo. Na žalost, tu priča ne staje i upraviteljica na sve moguće načine izbjegava ( navodno se i pravno konzultirala ) priznati mi minuli rad ( bez obzira na postojeći sporazum u kojem se izričito kaže da mi se prilikom prelaska priznaju sva dotadašnja prava ) traži dodatne dokumente iz kojih je vidljiv raniji obračun minulog rada. Dostavljam joj i kopiju zadnje plaće bivšeg poslodavca, isplaće prije prelaska u novu tvrtku na kojoj je vidljiv obračun, postotak i iznos dotadašnjeg minulog rada. Ona sve to negira i ne priznaje mi isto. U međuvremenu je došao novi upravitelj, koji također to negira i kaže da se mora pravno savjetovati, no to sve traje i traje... i nema nikakvog odgovora... Molim vas za pomoć - pojašnjenje da li imam pravo ( sukladno potpisanom ugovoru - posebno Sporazumu ) na pripadajući mi minuli rad i što mi je činiti dalje ?!? Unaprijed se zahvaljujem na savjetu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Roxette odgovoreno: 9. rujan 2020. Dijeli odgovoreno: 9. rujan 2020. Po meni da, ako je dogovoreno da prelazite pod istim uvjetima. Je li vam minuli staž bio spomenut negdje u prošlom ugovoru ili pravilniku? Smatram da bi bilo najbolje zatražiti pismeno obrazloženje od nadređenih pisanim putem, a ako ne odgovore u roku, poslati im zahtjev za zaštitu prava. Ruby_Danderfluff i moslavac24 2 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
moslavac24 odgovoreno: 10. rujan 2020. Autor Dijeli odgovoreno: 10. rujan 2020. Zahvaljujem se na odgovoru. Minuli staž se u prethodnom ugovoru primjenjivao, a na platnoj listi je bio vidljiv tj. iskazan kao zasebna stavka sa postotkom (koeficijentom ), te iznosom. Prilikom potpisivanja novog ugovora i sporazuma, priložena je i platna lista ( zadnja plaća kod bivšeg poslodavca prije prelaska novom ) iz koje je vidljiv iznos brutto plaće, minulog staža, itd. itd. do netto plaće i svega ostaloga ( troškovi prijevoza - cipelarine... ). Tražio sam ( mailom ) pismeno očitovanje sadašnjeg upravitelja, no on u odgovoru kaže da to ne može sam riješiti, da se mora konzultirati sa pravnom službom ( koju mi nemamo ) u županiji, te da ne stigne.... i sl. ... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
moslavac24 odgovoreno: 10. rujan 2020. Autor Dijeli odgovoreno: 10. rujan 2020. prije 21 sati , Roxette je napisao: Po meni da, ako je dogovoreno da prelazite pod istim uvjetima. Je li vam minuli staž bio spomenut negdje u prošlom ugovoru ili pravilniku? Smatram da bi bilo najbolje zatražiti pismeno obrazloženje od nadređenih pisanim putem, a ako ne odgovore u roku, poslati im zahtjev za zaštitu prava. Zahvaljujem se na odgovoru. Minuli staž se u prethodnom ugovoru primjenjivao, a na platnoj listi je bio vidljiv tj. iskazan kao zasebna stavka sa postotkom (koeficijentom ), te iznosom. Prilikom potpisivanja novog ugovora i sporazuma, priložena je i platna lista ( zadnja plaća kod bivšeg poslodavca prije prelaska novom ) iz koje je vidljiv iznos brutto plaće, minulog staža, itd. itd. do netto plaće i svega ostaloga ( troškovi prijevoza - cipelarine... ). Tražio sam ( mailom ) pismeno očitovanje sadašnjeg upravitelja, no on u odgovoru kaže da to ne može sam riješiti, da se mora konzultirati sa pravnom službom ( koju mi nemamo ) u županiji, te da ne stigne.... i sl. ... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.