Jump to content

Upis vlasnistva i prodaja kuce


seherezadaaa

Preporučene objave

Kuca u ZK  ima 3 suvlasnika. 

8/10 vlasnica koja je preminula.

Po 1/10 su vlasnici dvoje djece.

Oporukom je majka ostavila svojih 8/10 jednom djetetu (AA) koje se u zemljisniku vodi pod imenom (deminutiv) koji se razlikuje imena na OI u dva slova. 

Drugo dijete (BB) nije stvarni vlasnik 1/10 niti polaze pravo na to.

Zanima me kako stanje  u ZK dovesti  da odgovara pravom, odnosno da dijete AA koje je kucu dobilo u nasljedstvo bude vlasnik 1/1, odnosno da je moze prodati.

Drugo dijete ne namjerava stvarati probleme, potpisat ce svaku vrstu dokumenta za ispravak uknjizbe ili sklapanje kupoprodajnig ugovora.

Kako najbrze ispraviti greske i dovesti vlasnicki list 1/1 ili da li je moguce izvrsiti prodaju kuce uz prethodno navedeno stanje.

Pretpostavljam da trebam uslugu odvjetnika , ali se nadam da ima nesto od navedenih stvari koje se mogu napraviti i bez angaziranja odvjetnika.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala. U slucaju darovanja sam cula da mogu naknadno iskrsnuti komplikacije i rizik ako darovatelj ima nasljednike ( ugovor o darovanju uz stupanje u posjed, bez stupanja u posjed, solemnizacija). Moram priznati da mi to nije bilo jasno. Mozete li mi to pojasniti? Za opciju zajednicke prodaje sam upoznata, ali taj cin nije jos u fazi realizacije. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija