Jump to content

lokacijska dozvola

Preporučene objave

objavljeno:

Trebam informaciju o vremenskom roku u kojem je tjelo državne uprave dužno izdati lokacijsku dozvolu, kao i postoji li mogućnost ubrzanja postupka s obzirom da sam u programu stambenog zbrinjavanja na nacin da drzava donira građ. materijal za gradnju obiteljske kuce, a ja sam kupio građ. teren.Napominjem da sam korisnik napuštene imovine koju vlasnik traži natrag.

Bio bi zahvalan da mi netko pomogne savjetom.

odgovoreno:

Trebalo bi nakon podnošenja zahtjeva za lokacijsku dozvolu vidjeti sa referentom da li trebaju neki posebni uvjeti, recimo prethodna elektroenergetska suglasnost, vodopravni uvjeti i sl., pa pričekati na njih 30 tak dana, a da bi bilo brže, Vi možete sami tražiti te posebne uvjete od Hep-a i dr., a ne Služba za prostorno uređenje po službenoj dužnosti. Kada to sredite, ostaje samo pitanje hoće li se susjedi žaliti, jer ako neće onda ste blizu lokacijske dozvole. Dakle, ako je sve u redu, otprilike 40 tak dana, možda manje.

odgovoreno:

Dodajem prethodnom postu dobre i vjerujem korisne savjete iz svog vlastitog iskustva:

1. Svakako pokušajte sa susjedima ishoditi prethodne suglasnosti na lokacijsku koju namjeravate zatražiti i ako ih dobijete priložite ih zahjtevu za lokacijsku;

2. Obavezno sami tražite suglasnoti-uvjete HEP-a, Hrvatskih cesta itd.

3. Budite dosadni dosadni dosadni u svom stalnom pojavljivanu kod referenta od trenuitka kad ste predali zahjtev pa recimo 30 dana pa dalje sve dok vam ne kaže da je lokacijska napisana (?) pa onda Vas zamoli da dođete u četvrtak, pa petak. Obavzeno dođite i četvrtak i petak i uspjet ćete recimo u utorak.

Meni je trebalo pet mjeseci, a s obzirom da je u pitanju Splitski županijski ured vrlo sam sretna.

Sretno! :-)

odgovoreno:

1. Svakako pokušajte sa susjedima ishoditi prethodne suglasnosti na lokacijsku koju namjeravate zatražiti i ako ih dobijete priložite ih zahjtevu za lokacijsku;

Ovo vise nije potrebno

Niti jedan susjed ne treba davati nikakvu suglasnost

• 2 tjedna kasnije...
odgovoreno:

Nije istina, sve do jedan susjed bio on živ ili mrtav mora dati suglasnost!!!! Inace ja cekam lokacijsku 7 mjeseci i jos nije gotova..najbitnije od svega je dobro se pripremiti i oboružati sa papirologijom (posjedovni listovi, vlasnički listovi, sve suglasnosti i zahtjevi od susjeda tj investitora, smrtni list, suglasnost od općine bla bla...). Najjednostavnije je to platiti projektantu, dati mu punomoć i mirno spavati... :-)

• 3 tjedna kasnije...
odgovoreno:

Lokacijska dozvola može se izdati i bez suglasnosti.

Prema jednom tumačenju Ministarstva graditeljstva..., susjedi mogu spriječiti samo neopravdan zahvat u prostoru.

A što je to neopravdan zahtvat, pitanje je na koje zakon ne djae odgovor. :-D

odgovoreno:

Vidim da su neki odgovori ovdje iz vlastitog iskustva, a neki mi se čine prilično "stručni". Nemam ništa za dodati na prethodne komentare - slažem se s onom stranom kaja kaže da se susjede mora uključiti u postupak, ali NE MORAJU dati suglasnost ako ne žele ili se mogu negativno očitovati, ali lokacijaska ipak može biti izdana...ali tada sve se može jakoooo odužiti ako se susjed žali na dozvolu.

Molim da se jave kolege koji rade na prostornom uređenju ako ih ima da razmjenimo iskustva :-)

• 1 godina kasnije...
odgovoreno:

Evo prošlo je već neko vrijeme od zadnjeg posta. Mene interesira što se događa ako susjed nije suglasan sa izgradnjom, recimo obične kuće? Koji su to opravdani razlozi da se ne izda lokacijska dozvola?

odgovoreno:

Ako susjed ne da suglasnost to nije razlog da se ne izda lokacijska dozvola(uz zadovoljavanje ostalih urbenističkih uvjeta), no kako se primjerak lokacijske dozvole dostavlja i susjedu, on ima pravo na žalbu.O žalbi odlučuje drugostupanjski organ(Ministarstvo).Njima je potrebno otprilike par mjeseci da donesu odluku.Prema tome susjed nema utjecaja na samo donošenje lok. dozvole ali znatno usporava postupak.

Referent koji izdaje lok. dozvolu dužan ju je izdati u roku od 30 dana od prispijeća zadnjih posebnih uvjeta koji se traže.

Napominjem da se u postupku izdavanja građevinske dozvole pojavio VODNI DOPRINOS

(ne komunalna naknada) koji obračunavaju Hrvatske vode.Da bi dobili od njih taj "papirić" mi čekamo 3-4 mjeseca.A stranke stalno negoduju.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija