Jump to content

Uporabna dozvola za građevinu izgrađenu prije 15.02.1968. - ovjereni tlocrt


Gost1968

Preporučene objave

Molila bih pomoć :) 

Predala sam zahtjev za izdavanje uporabne dozvole za građevine izgrađene do 15. veljače 1968.

Uz zahtjev sam priložila original Uvjerenja Državne geodetske uprave da je građevina prikazana na snimci iz zraka iza 1966., sa priloženom kopijom snimke iz zraka, izvodom iz katastarskog plana i izvodom iz posjedovnog lista, kao i Zk. Izvadak, dakle sve kako je to i propisano čl. 184. Zakona o gradnji. 

Referent me traži ovjereni tlocrt kuće izrađen od ovlaštenog  geodete, što bi me izašlo 2.000,00 kn. Napominjem da referent nije izašao na teren pa da bi taj tlocrt tražio zbog eventualne sumnje da postojeća kuća gabaritima odskače od one koja je ucrtana u planu. Današnja kuća je identična onoj iz 1966. i to bi referent očevidom lako ustanovio.

Da li netko zna da li je za izdavanje uporabne dozvole za građevine izgrađene do 15. veljače 1968. doista nužan ovjereni tlocrt kuće jer mi referent tvrdi da bez toga ne može izdati uporabnu. 

Hvala puno na odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za izdavanje te uporabne ne treba geodetski situacijski nacrt već samo prilozi propisani zakonom, odnosno izvod iz katastarskog plana i dokaz da je građevina izgrađena prije 15.02.1968. godine, što ste i priložili.

Moje je pitanje da li vas taj tlocrt traži pisanim putem (zaključkom o dopuni zahtjeva) ili telefonski?

Ako je zaključkom pričekajte rješenje i na njega se žalite (100% će ga poništiti), a ako je telefonskim putem onda vam je jasno da vas to traži samo zato da ne bi morao izlaziti na teren. 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imao sam isti slučaj 2010 godine. Prvo sam tražio kopiju snimke iz zraka i uvjerenje identifikacije, 500,00 kn. S obzirom da kuća nije bila upisana u katastarski operat, tj, ucrtana u katastru morao sam po ovlaštenom inženjeru geodezije izraditi geodetski situacijski nacrt stvarnog stanja, 2.000,00 kuna. Nakon svega je obavljen očevid po referentu, upravna pristojba 50,00 kn. Po izvršenom izvidu dobio sam riješenje o utvrđivanju građevne čestice za postojeću stambenu zgradu, te sam mogao prodati kuću nakon ovjere izvršnosti rješenja (15 dana radi moguće žalbe). Tako je bilo 2010. godine, članak 121. Zakona o prostornom uređenju i gradnji  (NN 76/2007,38/2009).

Ako je upisana u katastarski operat vjerojatno na taj način, dokazuju, provjeravaju identičnost slike i stvarnog stanja bez obzira što je kuća identičnih dimenzija sa slikom iz zraka

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija