Jump to content

Ostavka direktora


Krešimir 123

Preporučene objave

1) porazgovarajte s vlasnikom poduzeća da vas makne kao direktora tako što će vam jedan od one druge dvojice dati neku vrstu otkaza te će vlasnik podnijeti zahtjev za brisanjem iz sudskog registra. Najbrža i najbezbolnija opcija 

2) sazovete skupštinu društva sa dnevnim redom u kojem će pisati točka u kojoj podnosite ostavku, pošaljete poziv vlasnicima/ku i  napišete tekst ostavke i ovjerite je u više primjeraka, obavjestite ostala dva direktora o namjeri podnošenja ostavke (najbolje preporučeno s povratnicom i usmeno još za svaki slučaj),  date vlasnicima na skupštini pisani tekst ostavke. Dodatno dan prije skupštine napravite odjavu sa mirovinskog i zdravstvenog da se ne natežete kasnije s njima te pošaljite nadležnom trgovačkom sudu (ili odnesite osobno) ostavku jer postoji mogućnost da vlasnici neće sami to napraviti.  

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ili date ostavku i društvo ili Vi je uz pomoć javnog bilježnika provedete u sudskom registru, ili društvo sazove skupštinu na kojoj donesu odluku o opozivu direktora i provedu je uz pomoć javnog bilježnika u sudskom registru. Naravno, ako postoji i Vaš radnopravni status, njega ćete regulirati zasebno, sporazumnim raskidom ugovora o radu i odjavom s mirovinskog i zdravstvenog osiguranja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija