Jump to content

Uvjetna kazna


Fojka

Preporučene objave

Pozdrav... Naime, osudjen sam na godinu dana uvjetnog zatvora zbog racunalne prevare. Slucajno sam par puta parkirao na nepropisnom mjestu, i napisana mi je kazna koju sam svaki put platio. Pa me zanima, da li moja uvjetna znaci da zbog prometnog prekrsaja mogu zavrsiti u zatvoru, ili ne smijem pociniti samo kazneno djelo stroze prirode? Unaprijed hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prometni prekršaj je prekršaj. Vi ne smijete počiniti novo kazneno djelo, a to su sva djela opisana u Kaznenom zakonu, pa predlažem da ga prolistate. Što se tiče baš kaznenih djela iz domene prometa, ne smijete izazvati prometnu nesreću u cestovnom prometu (čl. 227. Kaznenog zakona), ali se tu radi  o prometnoj nesreći koja za posljedicu ima tešku tjelesnu ozljedu ili imovinsku štetu velikih razmjera (iznad 600.000,00 kn ako se ne varam), ili počiniti kazneno djelo obijesne vožnje, ali tako da izazovete opasnost za život ili tijelo ljudi (čl. 226. Kaznenog zakona). Nije izvjesno da će Vam se navedeno dogoditi, ali evo nekih najčešćih kaznenih djela koja su realističnija opasnost: nemojte ne plaćati uzdržavanje za maloljetno dijete (povreda dužnosti uzdržavanja), nemojte prijetiti nekome smrću (prijetnja), nemojte krasti (krađa, teška krađa), a iz Vaše "domene", nemojte više činiti računalne prijevare ili zloupotrebe računalnih sustava ili podataka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija