Jump to content

Prilaz u garažni prostor


Brigitas

Preporučene objave

Poštovani forumski kolege,

imamo jednu situaciju u zajedničkoj stambenoj zgradi a tiče se garažnog prostora i prilaza u ostave. Naime, vlasnici garaža zajedno s predstavnikom stanara zaključali su rampu koja omogućuje pristup garažama te je odnedavno pristup u garažu moguć jedino podizanjem rampe s daljinskim upravljačem i ključem kojeg imaju vlasnici garaža. Ostali vlasnici ostava kojima je odsad pristup u ostave moguć jedino stepeništem izgubili su mogućnost podizanja rampe kako bi svojim vozilima mogli pristupiti ostavama putem zajedničkog kolnog prilaza. Napominjem da se sva infrastruktura potrošnje ektrične energije u garaži dijeli na sve sustanare, kako na vlasnike garaža, tako i na ostale koji nisu vlasnici garaža.
 

Postoji li članak zakona prema kojem svi sustanari, a ne samo oni koji su vlasnici garaža imaju pravo pristupa garažnom prostoru koji je u vlasništvu zgrade te između ostalog vodi do ostava ostalih suvlasnika?

 

 

Unaprijed hvala na odgovoru i lijep pozdrav!

uređeno: od Brigitas
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Mišljenja sam da ovdje nije ništa sporno, jer je garaža objekt u kojem se na organiziran način parkiraju vozila na osmišljeno postavljena mjesta za parkiranje. A kako su osobe vlasnici garaža, tako je njima omogućeno korištenje garaže u svrhu za koju je i namijenjena. A pristup ostavama je svima osiguran na isti način tj. stepeništem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija