Jump to content

Određivanje iznosa alimentacije


dadani

Preporučene objave

Poštovani lijepo Vas molim za nekoliko odgovora. Sve više razmišljam o sporazumom razvodu braka zbog različitosti u naravi što postaje nepodnošljivi. Imam dvoje djece 13g i 16g te sam siguran da će htjeti živjeti sa majkom. Neto plaća mi je 7120 kn te imam administrativne obustavi na plaći za kredit u iznosu od 1000 kn te uz to još kredit od 3100 kn. Zanima me ako se sporazumno ne možemo dogovoriti oko iznosa alimentacija kako u tom mom slučaju sud postupa i zakonski određuje iznos. Da li se taj prag iznosa prema dobi djece nešto smanjuje s obzirom na moje kreditne obveze. Mislim da je iznos alimentacija prema mom primanju po djetetu oko 1880 kn što I da ima zagarantirani neki minimalan iznos koji mora ostati za moje životne potrebe jer u suprotnom ako se to tako ne gleda meni za život kada sve to zbrojim i oduzme ne ostaje ništa. Unaprijed zahvaljujem. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 23 sati , dadani je napisao:

Da li se u dogovoru sa supružnikom može predložiti i pravno usvojiti manji iznos alimentacije ako rastava ide sporazumnim putem. 

U Planu o roditeljskoj skrbi iznos uzdržavanja ne smije biti manji od propisanog minimalnog iznosa, jer ga sud kao takvog neće odobriti i samim tim neće steći svojstva ovršne isprave.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija