Jump to content

naknada za ugroženog kupca energenata


scvrtil6

Preporučene objave

Milim Vas za mišljenje. Naime priznato mi je pravo na osobnu invalidninu i to retroaktivno radi žalbenog i sudskog postupka (14 mjeseci unazad). Osobna invalidnina će biti isplaćena u cijelosti retroaktivno, no nisam upućen na naknadu za ugroženog kupca energenata. Osoba sa pravom na osobnu invalidninu ima pravo na 200,00 kuna/mjesečno za naknadu kod plaćanja električne energije ali po rješenju CZSS. S obzirom da nisam kriv za pogrešno vještačenje a time i pogrešno prvostupanjsko rješenje koje je sud poništio i priznao mi osobnu invalidninu, a čime sad imam pravo na naknadu za ugroženog kupca. Električna energija je tokom tih 14 mjeseci uredno plaćana. Da li sada mogu zaboraviti tih 14 x 200,00 kuna ili mogu kako i na koji način to vratiti s obzirom da će mi osobnu invalidninu isplatiti retroaktivno. Dakle jedno rješenje veže drugo, a zahtjev za drugo rješenje sam mogao podnijeti tek sada. Dali ima ili je imao netko sličan slučaj.

uređeno: od scvrtil6
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da ne možete retroaktivno ostvariti ovo pravo, jer nemate potrebno rješenje CZSS. Zatim, ovdje se ne isplaćuju novci već se dobivaju kuponi, a takav kupon za subvenciju troškova električne energije može se iskoristiti prilikom plaćanja računa za troškove električne energije u poslovnicama Financijske agencije u roku od šest mjeseci od isteka mjeseca na koji se kupon odnosi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala lijepa na odgovoru. No, navodno više nema kupona već uz original uplatnice i predočenje rješenja te osobne isprave,  svaki mjesec po riječima socijalne radnice mogu uplatit razliku od 200,00 kn. a to je pravo evidentirano u sistemu FINE. Molio sam za način da li je izvedivo vratiti naknadu koju sam izgubio ne mojom krivnjom ali zaključujem po vašem odgovoru da je neizvedivo. Malo me sad kopka prijašnja vrijednost bona od 6 mjeseci. Očekujem ovih dana  rješenja. Rješenje za osobnu invalidninu će biti od 03.07.2019. (informacija od djelatnika centra). Interesantan će biti datum početka korištenja subvencije za navedeno pravo. Javit ću se kad stigne rješenje i ako bude od 03.07.2019. probati ću naći rješenje povrata.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija