Jump to content

poziv osumnjičeniku


Josiponos

Preporučene objave

Molim vas pomoć. Jedna osoba je podnijela (neosnovanu) kaznenu prijavu protiv mene zbog kaznenog djela krivotvorenja isprave. I sad sam dobio za idući tjedan poziv od Općinskog državnog odvjetništva u kojem piše da se pozivam temeljem čl. 206.g st. 1. ZKP-a radi davanja izjave u svezi te kaznene prijave. Samo to piše i da javim ako ne mogu tada doći. Uz to nisam dobio nikakvu pouku o pravima niti išta piše što ako ne dođem. Zanima me može li me odo tako pozivati ako sam ja osumnjičenik? Koliko znam osumnjičenika se snima kamerom i mora mu se dostavit pouka o pravima, a mislio sam da se ove izjave mogu tražiti samo od eventualnih svjedoka i slično, a ne i od okrivljenika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Niste osumnjičeni, zasad Vas se poziva tek na obavijesni razgovor oko toga, mada čl. 206. st. 1. govori o odbačaju kaznene prijave. Stoga mi se čini da ništa od toga. E sad, eventualno ako biste Vi tijekom tog razgovora rekli nešto u smislu - da, ja sam to učinio što mi se stavlja na teret, onda bi se državni odvjetnik morao zaustaviti, dati Vam sve pouke, snimiti Vaše ispitivanje i onda bi to bila formalno valjana radnja, odnosno ne bi bila nezakonit dokaz.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija