matuzlice 0 Objavljeno u rujan 23, 2020 Podijeli Objavljeno u rujan 23, 2020 Zamolio bih Vas ako mi možete pomoći.Naišao sam na kolektivni ugovor u graditeljstvu-pročišćeni tekst.Inženjer sam građevine sa stažom od cca 16 godina i poslodavac mi je odredio da imam pravo na godišnji odmor od 20 dana.No prema kolektivnom ugovoru u građevinarstvu bi morao imati minimalno 24dana,ovih 4 dana je za svake četiri godine po jedan dan.Jesam li dobro shvatio?U trenutnoj tvrtki sam zaposlen 5.3.2020. pa ne znam da li je onda vrijedila ta odredba o godišnjim odmorima. Molim Vas možete li mi odgovoriti?Ako sam u pravu što je sada važeće kolektivni ugovor ili ovo što piše u mojem ugovoru? Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
Borbena7 1890 objavljeno rujan 23, 2020 Podijeli objavljeno rujan 23, 2020 Jeste li dobili rješenje o godišnjem odmoru? Ovo je važeći Kolektivni ugovor, a prema navedenom Vam je priznato samo pravo po čl. 30 st. 1. Kolektivnog ugovora. Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
matuzlice 0 objavljeno rujan 23, 2020 Autor Podijeli objavljeno rujan 23, 2020 Nisam dobio rješenje o godišnjem odmoru. Da, priznato mi je samo 20dana.Pa zato i pitam,imam li pravo na dodatni 1 dan za svakih 4 godine radnog staža?Tih 4 dana mi nisu priznali.Što je valjano,moj ugovor ili kolektivni ugovor? Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
Borbena7 1890 objavljeno rujan 23, 2020 Podijeli objavljeno rujan 23, 2020 Valjan je kolektivni ugovor tj. Vaš ugovor o radu bi trebao biti u skladu sa kolektivnim ugovorom. Citiraj Link to post Podijeli na drugim stranicama
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
If you have an account Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.