Jump to content

Darovanje nekretnine


Cekpu

Preporučene objave

Poštovani, imam pitanje vezano uz darovanje nekretnine. Naime, moja mama je postala doživotni skrbnik jednoj starijoj osobi (koja nije član obitelji) i o njoj će se brinuti do njezine smrti. Ta osoba bi zauzvrat htjela darovati  mojoj mami ili meni tu nekretninu. Što je sve potrebno od papira te koji je generalni postupak da se izvrši prijenos nekretnine ? Također, je li ikako moguće izbjeći porez na nekretnine te koliko posto iznosi porez na nekretnine ? Također, zanima me je li kod darivanja potrebno angažirati procjenitelja nekretnine kako bi se odredila visina poreza na nekretninu ? Čitao sam razne teme no u hrpi informacija sam sad još više zbunjen. :(  Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To ne odgovara na moje pitanje. Može li osoba sama odlučivati o sebi ili je lišena poslovne sposobnosti, pa joj je Vaša majka postavljena od strane nekog nadležnog tijela za skrbnika, kako kažete? Ili su Vaša majka i ta osoba, koja može donositi odluke o sebi i svojoj imovini, sklopile npr. neki ugovor o doživotnom ili dosmrtnom uzdržavanju, kojim se davatelj uzdržavanja obvezuje davati uzdržavanje, a primatelj uzdržavanja mu se obvezuje prepisati neku ili svu imovinu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 6 minuta, Cekpu je napisao:

moja majka i ta osoba su sklopile ugovor o doživotnom uzdržavanju i u tom ugovoru nije navedena stavka koja se odnosi na obvezu prepisa imovine

Ugovor je dvostrani pravni posao u kojem obe strane imaju ugovorne obveze, pa ako se vaša majka obvezala na uzdržavanje, na što se glede citiranog obvezala primateljica uzdržavanja? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija