Jump to content

2 stup isplata???


rozenica

Preporučene objave

Bok dečki,,jel ima tko iskustva kako se podignu novci iz 2 stupa,,,,sad ču napuniti 50g,,u profesionalnoj sam od 2010,,,a slućajno sam čuo da se ta lova može podić,,,e sad jel tko to digo i kakva je procedura,,,zvao fondove,,pa regos,,,i nakraju tvrtkovu i svi nekaj petljaju sa tim,,,,pa ako ima ko da je to ,,u biti trvtkova daje riješenje (posebni statusi,,propisi) da ne duljim i pogubim se do kraja 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

za korisnike mirovina samo iz prvog mirovinskog stupa nema naknadnog (a zakonitog) podizanja dijela mirovine iz II mirovinskog stupa. Taj iznos se mora uplatiti u državni proračun za isplatu dijela Vaše mirovine iz prvog mirovinskog stupa doživotno.

Lijep pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dugogodišnji sam korisnik invalidske mirovine prema ZOPHBDR, i kada sam odlazio u mirovinu pitao sam što je s II. stupom ? Odgovor je bio sljedeći ;"Imali biste pravo podići taj novac samo u slučaju da ste s danom umirovljenja navršili 50 g. ". Na portalu "24 sata", danas, piše kako se u slučaju invalidske mirovine može isplatiti 2. stup, ali čak i tada, samo u obliku mirovinske isplate.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

korisnik ste mirovine koja se isplaćuje samo iz I mirovinskog stupa a sve uplate u II mirovinski stup trebaju se prebaciti u HZMO (državni proračun) za isplatu dijela Vaše mirovine iz prvog mirovinskog stupa doživotno.

Korisnik mirovine koji je uplaćivao u I i II mirovinski stup, prilikom umirovljenja mora se odlučiti koji mu je iznos mirovine povoljnija za isplatu:

-  puna mirovina samo iz I mirovinskog stupa  ili

-  dio mirovine iz I mirovinskog stupa + mirovina iz II mirovinskog stupa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija