Jump to content

Probni rad, bolovanje, otkaz


pani15

Preporučene objave

Pozdrav!

Imam ugovor na mjesec dana u kojem pise da je to probni rad. U ponedjeljak 21.9. mi je doktorica otvorila bolovanje jer sam bolesna, s tim da sam prije obavijestila seficu o bolesti i da mi je ona rekla da se javim doktorici zbog bolovanja sto bih napravila i bez nje. 

Doktorica je otvorila bolovanje i napisala ocekivano trajanje 10 dana. Dobila sam potvrdu o privremenoj nesposobnosti za rad i to je uruceno sefici dan poslije (22.9.).

Svaki dan su mi se sefica i sef javljali da me pitaju kako sam i koji su mi simptomi, no medutim, danas dobivam poziv od sefa koji je bio veoma nepristojan i bezobrazan prema meni, a jedna recenica je bila 'oces ti radit il ces za*ebavat?', tu sam ja ostala sokirana i on je tada rekao da moji simptomi nisu za bolovanje, da ja 'za*ebavam', da taj papir ne znaci da je bolovanje otvoreno jer ne pise kraj bolovanja(???? kako moze uopce pisati kraj bolovanja dok bolovanje nije zatvoreno), rekla sam mu da ako ima kakvih pitanja da se obrati mojoj doktorici, na sta je on rekao da on nece nikoga zvati, na sta sam ja poklopila.

Poslije razgovora mi je poslao poruku 'znaci vi ste odlucili da necete vise raditi? Onda morate doci potpisati raskid ugovora.'

Ja sam na bolovanju ocekivano 10 dana, odnosno moram biti izolirana predvideno 10 dana, odnosno do trenutka kada ne budem vise imala temperaturu.

 

Ugovor mi istice 1.10. i mene samo zanima koja su moja prava, sta da radim u vezi ove situacije? Naravno da se nakon takvog razgovora i rijecnika jednog poslodavca, na to radno mjesto ne zelim vratiti, ali ne znam sta sada trebam napraviti.

 

Hvala na odgovoru, lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija