Jump to content

uknjižba javnog nekategorisanog puta


alim

Preporučene objave

Pozdrav, 

Put do naše parcele vodi preko parcele koja je u katastru označena kao javni nekategorisani put, čiji je posjednik grad( općina). Medjutim u ZK  ta parcela nije naznačena, nego je stanje drugačije : stanje koje je bilo prije 60 godina, prije nego je pacela kupljena od strane sadašnjih posjednika i gdje zajedno s drugim parcelama čini vlasništvo fizičke osobe od koje je ta parcela kupljena prije 60 godina. Stanje u ZK izvadak čine 3 parcele, ( osim naše koja je izdvojena),  dok u katastru je zapravo njih 5: jedna naša parcela koja je u ZK upisana na mog muža i svekrvu, dok ostale 4 se vode na ostale vlasnike ( dva po 1/3, i 3 po 1/9), pri čemu 1/3 se vodi kao posjednik osoba koja je umrla 1987. godine. 

Koje su sve pravne radnje potrebne da se prvo da se upiše pravo stanje iz katastra, a zatim i da se put označi, jer trenutno imamo problem s jednim od posjednika prestale 4 parcele oko puta kako je označen u katastru.

LP Hannan

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija