Jump to content

Zatvaranje frizerskog salona u d.o.o


Mar mar

Preporučene objave

Imam pitanje na ovu temu. Imam d.o.o konkretno frizerski salon. Sad je u tijeku prijepis firme na muža, pa će mi on dati otkaz. Imam nešto duga prema poreznoj i to bi otplatili kroz neko vrijeme (bojim se one šeme sa stečajem). Zanimam me sad, on meni da otkaz i nema više zaposlenih u frizerskom salonu. Na koji način mogu zatvoriti taj frizerski, odnosno gdje to moram prijaviti? Znači firma ostaje, on kao direktor zaposlen u drugoj firmi. Firmu planiramo zatvoriti kada otplatimo taj dug. Hvala unaprijed na savjetima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 10 sati , Mar mar je napisao:

bojim se one šeme sa stečajem

Zašto? Firma će otići u blokadu, utvrditi će se da nema firma imovine i dug će se izbrisati kao i firma. Jedini način da vas opterete za dugove jest da vam dokažu proboj pravne osobnosti, a to ne mogu osim ako niste radili neke ilegalne stvari. Ne potičem vas da idete tim putem jer si na taj način umanjujete mirovinu ali se nemate razloga bojati ako sve radite pošteno.

prije 10 sati , Mar mar je napisao:

Na koji način mogu zatvoriti taj frizerski, odnosno gdje to moram prijaviti

Formalno nigdje. Jedino što bi firma trebala otkazati najam ako ste u najmu pa ako uleti inspekcija da im možete reći da firma ne obavlja djelatnost.

prije 10 sati , Mar mar je napisao:

Na koji način mogu zatvoriti taj frizerski

Kad otplatite dugove odete kod referenta u PU da vam da potvrdu o nepostojanju dugova. S tom potvrdom otiđete kod javnog bilježnika da vam sastavi izjavu o likvidaciji firme po skraćenom postupku (ne znam ime tog papira ali je nešto tako) koju on šalje na nadležni trgovački sud te po obradi dobivate rješenje da vam je firma ugašena. Nakon toga idete na FINU predati završne izvještaje i odjaviti firmu sa HGK-a, HZMO, HZZO (čisto da ne bude iznenađenja)

Vodite računa da platne liste morate čuvati trajno, a ostalu dokumentaciju ovisno o propisanom periodu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija